Een verhaal om te 'delen'.
Dit is Snuffel.
Snuffel houdt van huilen, krabben, eten, spelen, ruiken, kauwen, graven, rennen en slapen…
In zijn eerste boek Snuffel en de rode jas ontdekten we dat hij niet houdt van zijn nieuwe rode jas. Nu is er een nieuw prentenboek uit: Snuffel en de kleine kittens. Zodra we het boek openslaan, is het weer genieten. Met zijn blik maakt hij snel nieuwe vrienden, de kleine lezers! Wat gaan we met Snuffel beleven?
In Snuffel en de kleine kittens wil Snuffel niks weten van kleine kittens. Hij vindt ze vervelend. Ze klimmen, spinnen, likken en willen alles doen wat Snuffel ook doet. Alleen hij wil niks met ze delen, ook niet zijn favoriete blauwe dekentje. Wanneer de kittens proberen het dekentje af te pakken, scheurt het in tweeën. Nu is het dekentje te klein om eronder te kruipen. Wat Snuffel ook probeert. Wanneer hij alleen in zijn mand ligt, komen de kittens lekker bij hem liggen. Hij ontdekt dat ze hem warmte en gezelligheid geven. Iets delen is toch wel heel leuk.
Snuffel en de kleine kittens is een lief verhaal om voor te lezen. Het boek ziet er vrolijk uit door de gekleurde bladzijden en de kleine ‘striptekeningetjes’. Er is grote betrokkenheid. De kinderen benoemen wat ze zien in een enkel woord en herkennen het gevoel van Snuffel. Hij laat zien wat hij allemaal niet wil delen. Jonge kinderen vinden het soms moeilijk om hun speelgoed met anderen te delen. Dit verhaal geeft hen de boodschap dat het leuker is, wanneer je iets met anderen deelt. Het past binnen de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen. Daarnaast is het boek te gebruiken bij het thema ‘vriendschap’. Op het eind glunderen de kinderen wanneer zien dat de kittens tegen Snuffel aanliggen.
Snuffel en de kittens zijn vrienden geworden!