Advertentie

Stille nacht is een prachtig boek om met jonge kinderen het kerstverhaal na te spelen. Wanneer je het boek openslaat zie je een grote verkleedkist staan. Deze ligt vol met attributen en kledingstukken. Met een grote kerstboom op de achtergrond rommelen de kinderen en zoeken ze iets uit. Er is een Maria, een Jozef, een ezel en ook de schapen ontbreken niet. Het kerstspel kan beginnen.
De kinderen spelen dat Maria en Jozef op pad gaan naar Bethlehem, ze zoeken een slaapplek en brengen de nacht door in een stal. Daar wordt Jezus geboren. De herders gaan met hun schapen op pad en de engelen komen en zingen blij hun lied. Bij de stal aangekomen feliciteren de herders en laten ze vrolijke klanken horen.
Het toneelspel van de kinderen wordt prachtig weergegeven in paginagrote illustraties. De vrolijkheid van de kinderen is van hun gezichten af te lezen. Er is gekozen voor felle, heldere kleuren, die warmte en sfeer uitstralen. Heel mooi!
Bij elke afbeelding staat de tekst van het kerstlied afgedrukt. Zing mee met ‘O, dennenboom’, ‘Sjok, sjok, sjok’ ‘Er is een kindeke geboren op aard’ en ‘Kling, klokje klingelingeling’. Deze liedjes staan op Spotify en You Tube. Zo zijn de liedjes makkelijk aan te leren.
De kinderen spelen op verschillende muziekinstrumenten. Weten ze de namen van deze instrumenten? Een mooie gelegenheid om ze hiermee kennis te laten maken.
Beleef met Stille nacht het kerstverhaal en het wordt een warme, speciale kerst.


Reacties op: Stille nacht

2
Stille nacht - Marijke ten Cate
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker