Tijdloze verhaaltjes, warm en sfeervol boek
In 2002 verscheen een eerste boek met avonturen van Mees en Mol: Tussen Mees en Mol van Carli Biessels. Nu ligt er een herziene editie voor mij op tafel. Een prachtig exemplaar met een bruine rug van linnen en Mees en Mol tegen een witte achterkant.
Tussen Mees en Mol is een verhalenbundel met tijdloze verhaaltjes waarin we kleine avonturen beleven met Mees en Mol. Mol heeft zijn hol bij een mooie beuk. Af en toe komt hij boven de grond en kijkt dan voorzichtig rond. Mees heeft daar zijn nest. Hij houdt van vrolijkheid en van het leven.
Mees en Mol zijn vrienden, vertellen elkaar wat hen bezighoudt en geven elkaar net dat steuntje in de rug wat ze soms nodig hebben. Een aardig zinnetje ‘ach jeetje’ of een lief gebaar ‘hier een schijfje Japanse Snees’ houdt de vriendschap in stand.
De verhaaltjes zijn luchtig, vrolijk en mooi van lengte. Geschikt om in een paar vrije minuutjes voor te lezen. Kinderen, die al enig leesonderwijs achter de rug hebben, gaan zelf lezen. Er komen geen moeilijke woorden in voor. Het woord ‘aanwippen’ wordt zelfs in een verhaal mooi uitgelegd. Carli weet met haar schrijfstijl iedere lezer te boeien, iedereen gaat van Mees en Mol houden.
Marije Tolman heeft de illustraties verzorgd. Warme, sfeervolle tekeningen in zachte natuurlijke kleuren. We ontdekken de frisheid van de winter en de warme gloed van de herfst in de prenten. Mol vinden we dicht aan de grond, Mees vliegt vrolijk rond.
Wat ben ik blij met deze editie van Tussen Mees en Mol zodat de huidige generatie ook kennismaakt met deze twee vrienden!