Vier je mee een feestje met Poezie en Eenhoorn?

Jufelsie 14 maart 2024
Na Snoezie-Woezie Poeziehoorn en Echte Perfecte Poeziehoorn is nu het derde boek verschenen: Vrolijk feestje, Poeziehoorn.
In dit prentenboek lezen we dat Poezie een leuk idee heeft: ze gaat een feestje geven! Eenhoorn en Poezie bedenken wat ze kunnen doen en gaan daarna aan de slag. Terwijl Eenhoorn taartjes gaat bakken, hangt Poezie de slingers op. Maar dan komt Hondje aangerend. Zijn pootjes struikelen over de slingers en alles valt naar beneden. Poezie stuurt Hondje weg. Even later komt hij, met een ijshoorntje op zijn kop en krulspelden terug. Alle ballonnen, die Poezie net opgeblazen heeft, lopen leeg. Poezie is er niet blij mee. Wanneer Eenhoorn ook nog roept dat hij blij is om Hondje te zien, wordt ze helemaal boos. Gelukkig heeft Eenhoorn een cadeau voor Poezie. Een cadeau waarmee ze duidelijk maakt dat Poezie niet jaloers hoeft te zijn!
Vrolijk feestje, Poeziehoorn is opnieuw een geweldig verhaal, geschreven door Shannan Hale en voor ons vertaald door Maria Postema. Zodra we het boek openslaan zien we dat Poezie en Eenhoorn plezier met elkaar hebben. Enkele afbeeldingen staan bij elkaar, er staat geen tekst bij, maar daagt kinderen uit om daar zelf bij wat te vertellen. Vervolgens horen ze dat Poezie een feest wil geven. Iedereen is enthousiast. Feestjes zijn gezellig en we hebben er zin in. Bekende ingrediënten komen aan bod: taartjes bakken, slingers ophangen, ballonnen opblazen en een cadeau. De kinderen blijven betrokken. Om Hondje wordt er gelachen. Hij is vrolijk, grappig en ondeugend. De kinderen voelen perfect aan dat het humeur van Poezie verandert. De spanning stijgt… tot Poezie begint te gillen. ‘Poezie is jaloers’ roept een van de kinderen. Vervolgens komen reacties los en wordt dit gevoel herkend. Het slot is hartverwarmend. Eenhoorn heeft een groot hart waar alles in past, waar hij van houdt!
Tot slot leren we Hondje beter kennen. Achteraan in het boek zijn wat vrolijke prenten met Hondje, Gekko en Parkiet getekend. In de tekstballonnen staan enkele zinnen op rijm.
Trouwens in dit prentenboek genieten we volop van de illustraties. De kleuren en glitters zorgen voor veel vrolijkheid. Poezie, met haar roze vacht valt goed op en willen we zo knuffelen. Eenhoorn heeft een lieve uitstraling en laat zien dat ze veel kan verdragen.
Het verhaal Vrolijk feestje, Poeziehoorn sluit aan bij de emotionele ontwikkeling bij kinderen en kan gebruikt worden bij het thema ‘feest’.
Wij hebben het prentenboek in onze feestkoffer gestopt. Daar liggen meerdere boeken in, die aansluiten bij ‘feest’. Hebben we een jarige in de groep, dan kiest hij een van de prentenboeken uit om voor te lezen.

Kom jij ook op het feestje van
Poezie, Eenhoorn en … Hondje?

Meer recensies van Jufelsie