Hooggeëerd publiek, hier komt....
Hooggeëerd publiek, hier komt ….
Tover een zwarte, hoge hoed tevoorschijn en een goochelstok en je hebt meteen de aandacht van de kinderen. Een goochelaar staat voor hun neus. Zij zijn dol op goochelaars. Zij weten namelijk alles uit hun hoed te toveren.
Wat zit er in die hoed? is een telboek voor jonge kinderen. Een vrolijke goochelaar tovert 1 konijn, 2 olifanten, 3 dassen… uit zijn hoed. Op elke pagina is het een verrassing wat er uit de hoed komt. Tot slot goochelt hij 10 eenden. De kinderen tellen mee tot 10 en benoemen het cijfer. Nadat we alle dieren op twee pagina’s bij elkaar zien, kruipen ze allemaal terug in de hoed. En de goochelaar? Dat mogen de kinderen zelf invullen…
Wat zit er in die hoed? wakkert de nieuwsgierigheid van kinderen aan. Vol verwachting kijken ze wat eruit komt. Tellen is het belangrijkste doel, daarnaast is er aandacht voor de woordenschat. De goochelaar is opgebouwd uit verschillende vormen en weten de kinderen alle namen van de dieren? De dieren zijn prachtig, in mooie kleuren getekend. Ze herkennen de dieren en merken snel iets op. Ze ontdekken dat ze verschillende kleuren hebben of dat er eentje zich heeft verstopt, zodat er alleen een staart te zien is. Naast tellen kun je met de kinderen plaats bepalende begrippen oefenen.
Het boek bevat geen tekst. Geweldig om te zien dat kinderen zelf het verhaal vertellen. Steeds opnieuw, elke keer anders.
Tip! Zet een hoed in de rekenhoek en leg daar een goochelstok bij. Kinderen gaan goochelen en spelend tellen.