Succesverhaal

jufveronique jufveronique
10 mrt 2022

Uit noodzaak hebben de kinderen van mijn klas deze week alleen gelezen in hun boek. Niet alleen zij waren daar blij mee, ik natuurlijk ook. Want dan kon ik ook heel wat leesmeters maken. Boek die ik meehad was Einstein de Pinguïn. Elke dag heb ik er wat uit voorgelezen en een wie , wat, waar, wanneer, waarom en hoe vraag meegegeven voor hun eigen leesboek. Zelf lezen, doet lezen. Ik kan het niet genoeg vertellen aan iedereen. Als kinderen, nu en dan hun ouders, grootouders, juffen en meesters zelf ook zien een boek nemen en lezen, dan kan je het leesvirus echt wel mee helpen verspreiden.
Een boek met een pinguïn in het verhaal is altijd een succes in de klas. Meerdere keren vroegen de kinderen wanneer ik klaar ging zijn in mijn boek. Want geen enkel boek komt in mijn klasbib als ik die zelf niet gelezen heb. En dat weten ze.

Imogen en Arthur zullen hun de uitstap naar de dierentuin, die ze samen met hun ouders maakten, niet snel vergeten. De langste stop hielden ze bij de rotspinguïns. Helemaal gek waren ze van die ene kleine pinguïn die hun volledige aandacht kreeg. De uitroep van de mama : dat de pinguïn altijd mag komen logeren werd wel helemaal werkelijkheid als Einstein, de pinguïn opeens op de stoep staat. Belofte maakt schuld, dus Einstein mocht een nachtje blijven. Ondanks dat men elkaar niet verstaat, wordt de vriendschapsband wel snel, heel krachtig.

Een sterk en spannend verhaal, waar vriendschap in zijn verschillende facetten en tussen verschillende personen wordt uitvergroot. Daarnaast krijg je een spannend detective verhaal die je alleen maar verder doet lezen. De auteur Iona Rangeley schreef Einstein de Pinguïn tijdens het blokken voor haar laatste examens. Echt wel een leuk gegeven om mee te geven.
Een hardcover die mag gezien worden. Ik hou van die zwarte- witte tekeningen met die oranje accenten die dan ook onmiddellijk de aandacht trekken. Ook binnenin krijg je zwart - wit tekeningen die de grappige situaties in het boek alleen maar hilarischer maken. Een prachtig verhaal die kan voorgelezen worden, maar die zoveel magischer wordt als de kinderen hem zelf kunnen lezen.

Meer recensies van jufveronique