Grappig en spannend

Jufwillemijnopallstars Jufwillemijnopallstars
16 mrt 2021

Peregrinus Pincet is een vreemde man. Hij is namelijk al 511 jaar oud. Elk jaar krijgt hij van zijn monster een verjongingsdrankje, als hij maar blijft voeren waar het beest om vraagt. Maar dit jaar vraagt hij om een kind, een moddervet kind. Peregrinus gaat naar het weeshuis en zoekt het meest vreselijke kind uit: Bethany.

Het liefst wil Peregrinus haar meteen voeren aan het beest, maar ze bevalt nog niet goed genoeg. Ze moet dikker worden. Dus daar de taak van Peregrinus, hij stopt Bethany helemaal vol met (ongezond) voedsel. Ondertussen blijkt dat Bethany helemaal niet zo vreselijk is als Peregrinus in eerste instantie dacht, ze is best leuk.

In dit verhaal lees je veel grapjes, maar ook serieuze zaken zoals bijvoorbeeld je excuses aanbieden. Bethany leert van Peregrinus en Peregrinus leert dingen van Bethany. Ik vond het verhaal veel leuker dan ik in eerste instantie had gedacht.

Bethany en Peregrinus nemen je mee in hun verhaal en leren je hoe je volwassen beslissingen moet nemen. Lukt het ze op tijd om het beest gerust te stellen voordat Peregrinus overlijdt? Dat zul je lezen in dit boek.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars