Leuke start van serie!
Kitt Hartley werkt in de universiteitsbibliotheek. Op een dag staat er een rechercheur voor haar neus, de ex-vriend van haar beste vriendin is vermoord.
De moord is opvallend. Owen is dood aangetroffen met een vulpen in zijn hart gestoken. Kitt kan het niet geloven dat Evie de moord heeft gepleegd. Aangezien Kitt honderden moordmysteries heeft gelezen, besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan. Alleen brengt dit haar in problemen.. Nu is ze zélf de hoofdverdachte geworden…
De moord in inkt is een fijne start van een moordmysterie serie. Helen Cox heeft een vertellende schrijfstijl. Wat me wel opviel is dat de beroepen van de personages vaak werden herhaald. Maar verder vond ik het erg fijn lezen. De hoofdstukken zijn niet heel erg lang, vaak rond de 10 bladzijden. Zo kun je makkelijk nog éven een hoofdstuk lezen.
De dader was gelukkig niet meteen duidelijk, dat is een groot pluspunt. Samen met Kitt ga je op onderzoek uit en kom je achter de dader. Ik denk dat dit boek zowel onder cozy crime kan vallen als murder mystery. Ik heb niet op het puntje van m’n stoel gezeten van de spanning, maar gezellig met Kitt de moord onderzocht.
De moord in inkt is de start van de serie met Kitt Hartley. Als ebook zijn er al 8 te lezen, alleen de eerste is momenteel verkrijgbaar als paperback.
Met veel plezier gelezen! Bedankt voor dit recensie exemplaar @uitgeverijdefontein