Leuk om het samen met de koningin te doen
Al 15 jaar los ik moorden op, in tv-series of boeken. Dus dit boek sprak mij wel aan, ik kreeg de vraag of ik het wilde lezen in ruil voor een recensie en ben daarmee akkoord gegaan.
Je leest via de gedachten van de koningin en haar assistente. De stukjes vanuit de koningin spraken mij het meeste aan, zij wordt namelijk neergezet als een heel grappig persoon. Ook de gesprekken tussen Elizabeth en Philip waren amuserend.
Het verhaal wordt goed opgebouwd, je krijgt langzaam puzzelstukjes toegeworpen. Er ontstaat ook een soort strijd tussen de koningin en de agenten die de moord oplossen. Wat ik wel lastig vond is dat er met heel veel termen gegooid wordt waar ik niks van wist. Waarschijnlijk weten mensen die veel van Engeland of het koningshuis weten meer hierover.
Een opvallend iets bij dit boek vond ik wel het gebruik van bijvoeglijk naamwoorden. Elke eerst pagina van een hoofdstuk kreeg elk zelfstandig naamwoord een bijvoeglijk naamwoord. Ik vond dat niet altijd echt nodig. Wat maakt mij het uit wat voor kleur de gordijnen in het café zijn… Om maar een voorbeeld te noemen.
Ik heb me vermaakt met dit boek en de Queen wist de moord eerder op te lossen dan ik. Als je houdt van het Engelse koningshuis en whodunit’s dat is dit boek zeker iets voor jou.