Leuk extraatje

Alles van Warrior Cats trekt mijn aandacht en wil ik lezen. Zo ook dit boek waarin gevechten worden besproken. Ik vond het eerst wel spannend om te gaan lezen, omdat ik nog niet alle Warrior Cats boeken heb gelezen, maar ik had het idee dat het aantal spoilers wel mee viel, omdat de meeste gevechten lang geleden plaatsvonden of in serie 1 en 2 (die ik wel helemaal gelezen heb).

In het boek wordt je aangesproken alsof jij een poesiepoes bent die komt kijken bij de Clans. Meerdere leiders van Clans geven je een rondleiding op een bepaalde plek en vertellen over het verleden. Het boek bestaat uit vijf delen: technieken & strategieën, de slagvelden, beroemde gevechten, in het heetst van de strijd en de nasleep.

In bijna elk deel komen alle Clans aan het woord. Dat vond ik heel fijn, zo leren we namelijk de andere Clans naast de DonderClan goed kennen. Heel erg leuk dat er ook veel aandacht was voor de HemelClan. De verhalen over de gevechten worden ondersteund door enkele illustraties.

Ik vond het een leuke toevoeging, maar als je het niet leest, mis je ook niks in de echte serie. Het is echt een boekje voor erbij. De mini-avonturen vind ik meer een toevoeging aan de serie. Maar zoals ik al eerder zei, is dit wel goed te gebruiken om de andere Clans ook te leren kennen.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars