Spooky thriller
Om 10 jaar vriendschap te vieren gaat de vriendengroep een Airbnb uittestten op een onbewoond eiland. Het weer dat weekend zit niet echt mee, het regent, het is mistig en er staat een stevige wind. Toch is het op de eerste avond vrij goed weer en maken ze op het strand een kampvuur. Maar dan blijkt dat James verdwenen is. De andere vrienden gaan op pad. Wanneer ze midden in de nacht terugkomen bij de vuurtoren, zit James aan de keukentafel. Hij weigert te zeggen wat er is gebeurd, maar hij ziet er uit of hij een spook heeft gezien.
Naast het feit dat James even verdwenen was, verdwijnen er ook spullen uit het huis. Sommige spullen worden weer terug gevonden op een verkeerde plek, maar andere dingen zijn echt spoorloos verdwenen. Dan is er nog de vreemde kamer die op slot zit, hoog in de vuurtoren. Een van de vrienden heeft gezocht op verhalen die bij het eiland passen en spookverhalen zijn er zeker.
De vuurtoren is een spooky thriller, er gebeuren onverklaarbare dingen en de vrienden blijven elkaar de schuld geven. Hun vriendschap wordt goed op de proef gesteld. Het verhaal zat goed in elkaar, de spanning werd langzaam opgebouwd, maar bleef lang op een hoog punt. Het lukt de vrienden namelijk niet om enige vorm van contact met de buitenwereld te krijgen. Zullen ze nog wel thuis komen?
Dit boek kun je een psychologische thriller noemen met een spooky randje, ook wel creepy. Ik weet niet goed hoe ik het anders moet omschrijven met Nederlandse woorden. Sommige vragen blijven nog onbeantwoord, maar ik was zeer tevreden over dit boek! Misschien wel thuis laten als je op een onbewoond eiland bent in een vuurtoren.
Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van Harper Collins.