Weer vol met sprookjesfiguren!
In het vorige boek leerde we Aster kennen, haar volledige naam is Assepoester. We volgden een beetje het verhaal zoals we kennen van Assepoester. Maar aan het einde nam het verhaal een andere wending en dit tweede deel gaat daar precies mee verder.
Aster, Vonk, Hans en Muis zijn in het Diepe Donkere Woud. Ze willen graag de moeder van Aster vinden, maar daarvoor moeten ze naar Feeënland. En het Diepe Donkere Woud doet er eigenlijk van alles aan om ze tegen te houden.
Ze komen onder andere terecht in een huisje waarin alles in drieën is. Een groot bord, een middelgroot bord en een klein bord, etc. Daar blijven ze een nachtje slapen. Dan vervolgen ze hun reis weer en komen allerlei sprookjesfiguren tegen. Maar ook wezens waar nog nooit iemand van heeft gehoord. Zal feeënpeetmoeder Brian op tijd komen om Aster te helpen?
Het boek leest heel gemakkelijk en heeft veel herkenbare elementen. Dat maakt het een erg leuk boek om te lezen. Ik vond deel 1 eigenlijk leuker, daar gebeurde meer. Dit deel was wel leuk, maar ik vond het geen spetterende hoogtepunten hebben. Misschien is het wel zo’n typisch tweede deel waar het even inzakt en waarbij het derde deel weer geweldig is. Ik hoop het!
Bedankt voor het opsturen van dit recensie-exemplaar Billy Bones!