Aanrader voor 13-15 jarigen!

Jufwillemijnopallstars Jufwillemijnopallstars
23 mrt 2023

Aan het begin van het boek staan 10 feiten uit het voorgaande boek. Wat echt een mega pluspunt is! Zouden meer series moeten doen.

We gaan verder met Kat in januari, de tweede helft van het schooljaar start. Trudy is nog steeds een trut, maar er is ook een nieuw meisje. Kat probeert vrienden met haar te worden, maar het nieuwe meisje sluit zich al snel aan bij Trudy en haar klonen...

Het boek is in dagboekvorm en wordt afgewisseld met chatberichten tussen Kat en haar vrienden. Elke dag probeert Kat af te sluiten met drie positieve dingen over die dag. Doordat je alles vanuit Kat leest, leer je haar het beste kennen. Sinds de gebeurtenissen in het vorige boek, gaat Kat elke week naar therapie. Het is fijn dat dit wordt genormaliseerd in boeken voor jongeren.

De meeste focus ligt op de vrouwonvriendelijke acties die worden gedaan op school, bijvoorbeeld wordt er een Instagram account online gezet, waarbij er van welk meisje een foto wordt geplaats + wat ze scoren op borsten, billen en meer. Kat en haar vriendinnen proberen hier echt iets aan te veranderen. Helaas zit de directeur dwars. Gelukkig komt er een protest en krijgt Kat hulp uit onverwachte hoek.

Daarna is de reis naar Parijs een groot onderwerp in het boek, ik denk dat iedereen die weleens met school naar een stad is geweest zich zal herkennen in dit stuk. En als je nog niet geweest bent, is het een goede voorbereiding.

Met veel plezier dit tweede boek gelezen en zou het aanraden aan iedereen in de leeftijd 13-15 jaar, maar ouder mag natuurlijk ook. Het zal voornamelijk meisjes aanspreken, maar ik denk dat iedereen er iets van kan leren.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars