Leuk om te lezen in de winter
Tian houdt van schaatsen. Er is echter een klein probleem.. pootje over gaan, lukt nog niet! Als hij de schaatswedstrijd wil winnen, is dat wel een essentieel onderdeel van de wedstrijd. Elke dag na school gaat Tian naar de ijsbaan. De ijsbaan is gemaakt op een weiland van een boer in het dorp.
Heel soms gaat Tian ook als je ijsbaan is gesloten. Maar op een avond ziet hij daar een vrouw over het hek klimmen. De volgende dag, blijkt dat de ijsbaan allemaal paarse vlekken heeft! De verdenkingen gaan richting Tian, omdat de boer hem een keer ’s avonds heeft betrapt…
Het is belangrijk dat Tian uitzoekt wat het paarse spul is, want als het gif is, dan kan er nooit meer geschaatst worden op de ijsbaan. Samen met zijn vrienden gaat hij op onderzoek uit. De boer is niet heel behulpzaam, helaas.
Het geheim van de schaatswedstrijd is een kort avontuur. Tian en zijn vrienden lossen het probleem op, zodat de wedstrijd kan worden gereden. Je zult zelf moeten lezen of het Tian lukt om pootje over te leren vóór de wedstrijd.
Dit boek zou ik aanraden om in de winter te lezen, voor lezers vanaf een jaar of 8. Als je van schaatsen houdt is het een heel erg leuk boek, maar als je alleen van avontuur en geheimen houdt, dan is het ook erg leuk om te lezen. Ik hou van beide.
Persoonlijk vond ik het jammer dat er maar één geheim in het boek zat, het voelde alsof er nog iets miste. Het was veel te snel over. Ik had graag meer willen lezen over Tian en zijn vrienden. Het ging allemaal een beetje te gemakkelijk.