Weer grappig en over de top

Jufwillemijnopallstars Jufwillemijnopallstars
28 mrt 2022

Tom en Pradeep zijn weer de hoofdpersonen in dit hilarische boek. Hoewel de goudvis Frankie natuurlijk ook een grote rol heeft. Tom en Pradeep gaat met hun vaders en broer/zusje een weekend weg. Ze gaan slapen in een vuurtoren waar nooit iemand komt. Ze komen een superzombie-aal tegen en Mark, de stomme broer van Tom, vindt het maar reuze interessant. Er gaat natuurlijk veel mis, maar ook veel komt weer goed (het blijft een kinderboek).

Het tweede verhaal is een stuk serieuzer. Tom en Pradeep doen voor de lol auditie voor een musical, maar per ongeluk mag Pradeep de hoofdrol spelen. Dit verandert veel in de vriendschap. Frankie de zombie goudvis speelt uiteindelijk ook een rol in deze schoolmusical.

Mijn dikke vette zombie goudvis #2 is een goed vervolg op het eerste deel. Je zou het los kunnen lezen, maar dan weet je niet hoe Frankie een zombie is geworden in plaats van een gewone goudvis. De boeken zijn hilarisch door de gekke wetenschap en rare grappen, maar er zitten zeker ook herkenbare situaties in voor kinderen zonder zombie goudvis.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars