Interessante zaak
Weer een nieuwe zaak in Amsterdam, deze keer in het Rijks. De zussen krijgen steeds een grotere zaak om aan te werken, hun bedrijf groeit goed. Bij deze zaak moet er veel geheim blijven, dus een beetje undercoverwerk wordt ook gedaan.
In dit deel was de verdeling zaak en persoonlijke problemen wel 50/50. Lisa wil graag haar kinderwens in vervulling laten gaan, maar haar vriend heeft al 3 kinderen en hij heeft aangegeven dat hij dat wel genoeg vindt. Lisa vindt dat lastig om te accepteren. In het verhaal wordt mooi beschreven hoe dit probleem wordt ‘opgelost’.
Daarnaast hebben we Kat. Die weet niet zo goed wat ze met haar leven wil, ze maakt nieuwe vrienden, gaat op zoek naar haar seksuele identiteit. Maar wil ook graag aan haar relatie met haar zus werken. Ook in dit proces gaat niks ongeloofwaardig snel, maar komt het heel realistisch over.
De zaak zelf, hoe het schilderij vernietigt dreigt te worden, zit best ingewikkeld in elkaar. Maar ook al snap je niks van bacteriën, enzymen en andere scheikundige termen. Hetty Kleinloog zorgt ervoor dat je het totaalplaatje snapt. Of het schilderij op tijd gered gaat worden, kun je zelf lezen in het boek.
Dit deel eindigt weer met een cliffhanger! Hetty wat doe je ons aan. Ik wil uitgeverij Marmer bedanken voor het opsturen van dit recensie-exemplaar.