Feelgood met grote F
Achterflap :
Het eerste deel in de serie 'De rozen van Beekbrugge'
Suzan Lemstra is dik tevreden met haar leven. Ze heeft een goedlopend cateringbedrijf, geweldige vriendinnen en ze woont in een leuke boerderij aan de rand van het bos. Aan een man heeft ze totaal geen behoefte – met een onbetrouwbare vader en gluiperige ex heeft ze haar portie wel gehad.
Wanneer ze na een val in de beek wordt gered door een knappe man, begint ze echter te twijfelen. Ze wil eigenlijk geen relatie, maar na een leuke avond kan ze er niet langer omheen: ze begint gevoelens te krijgen voor deze Lyam van Nes… Toch lijkt het alsof hij iets verborgen houdt. Wat is de reden dat hij halsoverkop zijn leven in Schotland achter zich liet en naar Beekbrugge kwam?
De mooie cover en de tekst op de achterflap triggerde mij enorm om het boek te lezen.
Wanneer je het boek openslaat, vind je op de eerste bladzijden een dorpsplannetje, wat echt leuk is om de locaties op te volgen. Het maakte het boek direct heel “volks”.
De uitwerking van de personages is heel goed en zorgt er voor dat je als lezer volledig in het verhaal zit. Je hebt het gevoel dat je de personages in het echt leven ook zou kunnen tegenkomen.
De schrijfstijl is eenvoudig, geen lange zinnen en hier een daar een komische noot.
Een lichte spanning is van begin tot eind aanwezig, waardoor je echt wil verder lezen in het boek, om te weten hoe het liefdesverhaal van Suzan zal eindigen.
Het boek bevat een aantal verhaallijnen die heel mooi bij elkaar samenkomen in een goed plot.
Als lezer maakt je verdriet, angst, romantiek, liefde, verlies, trauma,… mee, maar al dit alles in een mooi en goed verteerbaar verhaal!
Op de achterflap staat ‘ Feelgood met een grote F”, en voor mij was het dat ook!
Ik kijk al uit naar de andere delen in deze serie.