McFadden verrast tot de laatste pagina

Sydney, begin dertig en single na haar relatiebreuk met Jake, besluit zich op de datingmarkt te storten. Ze duikt het datingleven in en maakt via een bekende app kennis met allerlei bizarre types. – de ene nog ongemakkelijker dan de andere. Maar dan loopt het uit de hand: ‘echte Kevin’ valt haar lastig op straat, en net op tijd duikt daar de mysterieuze redder op. Hij is knap, charmant en… meteen weer verdwenen.

Niet lang daarna wordt haar rustige leven ruw verstoord wanneer er een moord plaatsvindt in het flatgebouw waar ze woont. Sydney raakt haar gevoel van veiligheid volledig kwijt. Als na ettelijke weken de storm is gaan liggen besluit ze het daten weer op te pikken, in de hoop wat afleiding en normaliteit terug te vinden. En laat nu net haar redder in nood daar onverwacht opduiken. Ze herkent hem meteen: de man die haar toen uit een gevaarlijke situatie haalde. Zijn naam is Tom, en ondanks alles voelt ze opnieuw die onweerstaanbare klik.

Ze beginnen te daten en alles voelt (bijna) perfect. Tom lijkt alles wat ze zoekt: attent, charmant, zorgzaam. Maar al snel verschijnen er barstjes in zijn verhaal. Kleine dingen kloppen niet, zijn gedrag lijkt soms net iets te ‘vreemd’. Moet ze zich wel zo veilig voelen bij hem? En waarom reageert hij soms zo raar?

McFadden hanteert een toegankelijke, meeslepende schrijfstijl en weet de aandacht van de lezer moeiteloos vast te houden. Ze speelt geraffineerd met verwachtingen en laat je voortdurend twijfelen aan de bedoelingen van elk personage. Telkens wanneer je denkt de puzzel te hebben opgelost, volgt er een onverwachte wending die alles verandert. De opbouw van de spanning is uitstekend: het verhaal kabbelt nooit, maar voelt ook nergens overhaast aan.

Hoewel het verhaal me volledig meesleepte, had ik af en toe moeite met de tijdstructuur. Het wisselt regelmatig tussen heden en verleden – wat duidelijk boven de hoofdstukken staat – maar toch verloor ik soms even het overzicht. Vooral de leeftijden van de personages en de volgorde van gebeurtenissen waren niet altijd even helder voor mij.

Het einde? Dat zag ik totaal niet aankomen. Het is geloofwaardig, verrassend én sterk neergezet.

Meer recensies van Karin BooksWithBooks