Advertentie

David Baldacci Een goede daad
In 1949 wordt Aloysius Archer vervroegd ontslagen uit de gevangenis wegens goed gedrag. Nadat hij in de 2e Wereldoorlog als soldaat heeft gediend, is hij na terugkomst in de Verenigde Staten al snel veroordeeld voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd.
Door de reclassering wordt hij naar Poca City gestuurd met een lijst van regels en voorschriften waar hij zich aan moet houden zoals geen bars en geen alcohol, geen vrouwen, vooral geen lichtzinnige vrouwen. Iedere week een bezoek brengen aan de reclasseringsofficier en op zoek gaan naar werk.
Archer vindt al snel werk, in een bar komt hij een man tegen, die hem vraagt om tegen betaling een onderpand van een schuld op te halen. Archer gaat akkoord, maar wat een simpele afhandeling van een betalingsachterstand lijkt te zijn, wordt al snel een politiezaak als Archer’s opdrachtgever dood wordt teruggevonden.
Daar Archer uit de gevangenis komt, is het voor iedereen duidelijk dat hij de dader is. Om te voorkomen dat hij weer naar de gevangenis gaat voor iets wat hij niet gedaan heeft, zal Archer zijn eigen onderzoek moeten opstarten en moeten vechten voor zijn leven.
Een goede daad is het eerste boek van een serie rondom Aloysius Archer. Deze solitaire, onverstoorbare oorlogsveteraan probeert een nieuw bestaan op te bouwen na een moeilijke periode in zijn leven. Uit het vervolg op dit boek zal blijken welke weg Archer zal inslaan.
Door de schrijfwijze waarbij in sommige zinnen de persoonsvorm niet wordt gebruikt, is het begin niet makkelijk leesbaar. Naarmate het verhaal vordert wordt dit minder en komt er meer structuur in het verhaal. Het verhaal heeft een chronologische volgorde waardoor de gebeurtenissen goed te volgen zijn. Er zijn 2 verhaallijnen die aan het eind van het boek samen komen na de verrassende ontknoping. Deze ontknoping maakt het mindere begin van het verhaal wel weer wat goed.Reacties op: Aloysius Archer, een nieuwe held?

88
Een goede daad - David Baldacci
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker