Advertentie

De kaft van het boek valt gelijk op en heeft een mooi retro uiterlijk welke duidelijk aangeeft in welke tijd het verhaal zich afspeelt.
Sari, de hoofdpersoon in dit boek, woont in een klein vissersdorpje in Zeeland. Ze woon bij haar ouders welke op alles wat ze doet wel commentaar hebben. Als haar vader thuis is moet ze op eieren lopen en is ze het liefst ergens anders. Als er een camping in het dorp wordt geopend, ontmoet Sari de knappe Pieter. Ze brengt een paar weken met hem door, maar het contact bloed al snel dood als Pieter weer terug naar Amsterdam vertrekt. Het leven van Sari kabbelt voort, tot ze er achter komt dat ze zwanger is. Haar ouders brenen haar naar een tehuis voor ongehuwde zwangere meisjes om daar te bevallen. Later hoort ze dat haar zus Els haar dochter heeft geaddopteerd. Als ze weer thuis is wil Sari dolgraag haar dochter zien, maar zowel Els als haar moeder houden haar uit de buurt. Als haar vriendin Miriam verteld dat zij het adres van Pieter heeft kunnen achterhalen, vertrekt Sari naar Amsterdam.

Vanaf dat moment zie je dat Sari beetje bij beetje zichzelf vind en uitgroeid tot een volwassen vrouw die zelf haar keuzes maakt in het leven. Haar tijd in Amsterdam is een roerige tijd met alle demontstraties en bezettingen die er in de jaren '60/'70 waren, maar Sari gaat hier goed mee om ook al komt ze uit een heel beschermd milieu. Uiteindelijk maakt ze de keuze om toch weer in contact te komen met haar familie en haar dochter. Ze keert terug naar Zeeland met een plan, maar als zij er uiteindelijk is stelt ze deze bij ten goede van haar dochter.

Het boek leest als een trein en je hebt het binnen een paar dagen dan ook uit. Enerzijds jammer, maar aan de andere kant is het verhaal ook echt af. Het plot van het boek was voor mij een beetje te onrealistisch, dat is de reden waarom het boek 4 sterren in plaats van 5 krijgt.

Reacties op: Terug naar de jaren '60

26
Barsten - Marlies Allewijn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners