Het geheugenboek
"Het geheugenboek gaat over Sammie die een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen zal wegnemen. Daarom schrijft ze alles op! Over waar haar studieboeken liggen tot wie haar familie is tot wie haar hart gebroken heeft enz. Ook over Cooper haar jeugdvriend en buur die haar aan het lachen maakt en haar steunt tot het einde."
Het geheugenboek is een voel vol informatie en onderzoek. Je voelt als lezer aan dat er veel werk ingestoken is. Maar is dit boek iets voor mij, eerlijk nee. Iedereen heeft andere smaken, en ondanks de lovende review op de achterflap kan ik helaas niet hetzelfde zeggen. Ik zeg niet dat het boek slecht is, enkel dat het niet voor mij is.
Zoals je kan lezen , is het een verhaal die emotioneel en zwaar is. Het moet enorm heftig zijn om als ouder of vriend iemand in de kring te hebben die aan geheugen verlies lijdt.. De pijn van haar ouders en Cooper was aangrijpend en realistisch!
De schrijfster heeft een bijzondere schrijfstijl die niet voor iedereen weggelegd is. Ik had in het begin hier moeite mee. Het was verwarrend en zeer veel van de hak op de tak maar ik begon eraan te wennen.
Ik kan concluderen dat het boek voor velen prachtig is, maar dat dit voor mij niet is. Wat kan en oké is.