Hij hoort bij jou, zeker?

Kayleighsbooksadventure Kayleighsbooksadventure
7 mrt 2023

OPGELET VOOR MOGELIJKE SPOILERS ALS JE DELEN ERVOOR NOG NIET GELEZEN HEBT.

After 3 van Anna Todd gaat verder waar after 2 geëindigd is. Er komen terug geheimen naar voren die zowel voor Tessa als voor Hardin pijnlijk zijn. Het is opnieuw alles of niets principe vooral in de ogen/opzicht van Hardin en dit vind ik zo erg! Maar toch verzet Tessa haar ertegen, wel niet hard genoeg maar het is een begin. Hun relatie is alles soms en dan terug niets. Beide willen iets, maar zal het lukken want er komt altijd iets naar voren die het breekt wat ze hebben.

Het is fijn dat alle personages terugkomen in deel 3 en we hen als lezer beter gaan leren kennen. Sommige zijn toppers maar andere had je nooit verwacht dat ze zo gingen worden/zijn. Ik heb voor het eerst in lange tijd verschoten dat mijn mensenkennis voor een personage verkeerd ingeschat was. Over wie ik het heb, zal ik niet benoemen voor een spoiler.

Tessa is sterker aan het worden maar toch vind ik dat ze haar teveel laat doet en niet genoeg doorzet voor wat ze wil. Ze probeert wel maar ze kan in mijn ogen niet kiezen en weet ze niet wat goed is om te doen. Ze twijfelt hard.

Hardin wil veranderen/verbeteren wat fijn is, maar veranderen van bad naar lief is niet in 1 2 3 mogelijk en dat merken we ook in het verhaal. De wil is er maar het is niet simpel, zeker niet met zijn achtergrond en verleden. Ik bewonder zijn kunnen maar soms kan ik hem ook haten. Het alles of niets wat hij wil vind ik gewoon NOT DONE.

Landon is een topper voor iedereen. Hij wil iedereen helpen en de band die hij krijgt met zowel Tessa als Hardin begint mooi te groeien en te versterken. Zelf kampt hij ook met issues die hij minder naar voren brengt om de andere niet de schaden is een lief gebaar maar hij moet ook steun hebben/krijgen vind ik.

Karen is een super vrouw! Hoe zij voor de jongvolwassenen kijkt is fijn, lief en warm.

Zed is een personage waar ik geen feeling mee heb. Hij is goed en dan weer minder goed maar wat hij echt is, geen idee. Het wil iets wat onmogelijk is maar toch zet hij door. Ik vraag me af of alles gemeend is van hem. We zullen zien in de vervolg delen.

Dit deel vond ik de minste tot nu toe. Ik had moeite om door te lezen. Gelukkig was er naar het einde toe meer spanning en terug een groot geheim dat uitgekomen is. De toon is alvast gezet voor het vervolgdeel.

De cover vind ik niet zo mooi, het past niet zo bij het verhaal vind ik persoonlijk. Wel goed dat het "past' bij de andere delen zo is er toch een bepaalde eenheid.

Wat ik jammer vond aan de lay out was dat de hoofdstukken niet begonnen bij een nieuwe pagina zoals de voorgaande delen. Is dit bewust of is er een fout gebeurd geen idee.

Ik kan concluderen dat Tessa en Hardin nog steeds worstelen met veel zaken.

Het verhaal is emotioneel, hard en alles of niets op gelijk welk vlak.
Ik raad het mensen aan om te lezen als ze houden van liefde, ruzie en veel meer.
Het is voor lezers alles of niets, je bent ervoor of niet.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure