De ene verrassing na de andere.
Ik ben fan van Natalie Cox.
Een tijd geleden had ik haar eerste werk gelezen en die vond ik goed! Ik was dan ook blij dat ik Mij niet gezien kon kopen in de boekhandel.
Normaal gezien lees ik amper tot geen verhalen waar dieren in spelen omdat dit te emotioneel kan worden voor mij, maar ik wilde deze toch zeer graag proberen.
Mij niet gezien gaat over Clem die graag een ander leven zou willen of ruilen met iemand anders. Ze heeft werk, maar vind het niet top, haar ex ziet ze nog te vaak, haar hond mag de buurman niet tegenkomen want er is een straatverbod. Zoals je kan lezen heeft Clem een leven met veel onderdelen waarmee ze te verduren heeft. En er gebeurd nog meer. Zo ontdekt Clem dat iemand haar identiteit gestolen heeft en haar voordoet als Clem. Ze wil weten wie dit doet en gaat op onderzoek. Hierbij krijgt ze de hulp van haar vriendin en een charmante rechercheur. Als dit maar goed afloopt.
Ik vind de cover zo leuk! Het past perfect bij het verhaal. Alles is 1 geheel en dat vind ik zeer belangrijk. Enkel maar pluspunten hiervoor.
In het verhaal staat Clem centraal. De hoofdstukken zijn allemaal in de ik persoon geschreven. Ik moest in het begin wennen aan de schrijfstijl. Naarmate ik verder was in het verhaal, vond ik het fijner lezen. Wat ik wel jammer vind of moeilijker mee had, was de vertaling van sommige woorden.
Ik ben een zeer grote van fan Charlie Bucket. Hij is mijn favoriete personage in het boek. De hond is zo een topper! Hij maakt samen met zijn baasje veel mee. Het is altijd lachen en genieten van de momenten die Charlie en Clem hebben.
Daarnaast vind ik Clem een fijn uitgewerkt personage die eigenheid uitstraalt en alles goed bedoeld maar soms komt het anders over.
Het verhaal was in het begin niet mijn ding, maar het veranderde na een paar hoofdstukken te lezen. Ik begin fan te worden van dialogen waar er humor in zit en ik heb meermaals gelachen tijdens het lezen. Dit was een fijn gevoel/ervaring. De dialogen waar ook vlot geschreven waardoor je vloog over de pagina's.
Volgens mij ligt de nadruk in dit boek op misverstanden. Hoe snel maken mensen deze soms, veel te snel! Dit komt ook voor in het boek. Clem maakt aardig wat misverstanden mee en hoe je ermee omgaat is belangrijk. Zij zet door. Voor ze het weet komt ze zelf in louche zaken terecht waar criminaliteit speelt.
Dit boek is zeker een aanrader voor lezers die houden van humor in verhalen maar ook een extraatje willen in een verhaal. Het leest vlot en je zit naar het einde op je puntje van je stoel.