Landon komt naar de voorgrond.
Ik ben al enkele jaren fan van Anna Todd. Ik heb haar leren kennen via wattpad. Door haar daarop te volgen, ben ik tot de ontdekking gekomen dat ze ook gedrukte boeken had. Ik heb eerst de after serie gelezen en ben nu toegekomen aan de duologie waarin Landon de hoofdrol heeft.
Niets meer, is het eerste deel van de duologie. In dit deel komen we meer over Landon te weten. Hij gaat in NY studeren en begint er zijn draai te vinden na de breuk die hij heeft ondergaan met Dakota. Zij was het meisje waarvoor hij alles liet vallen en naar NY gegaan is. Af en toe zien ze elkaar, wat zal hieruit komen?
In de after serie konden we als lezer al iets lezen over Landon. Hij is de beste vriend van Tessa en de stiefbroer van Hardin. In after komt Landon over als een zeer lieve en eerlijke gast die voor iedereen goed wil doen en het beste voorheeft. Dit is ook zo in niets meer. Daar leren we hem als lezer nog beter kennen. Hij heeft ook issues, is soms awkward maar is nog altijd een lieveke. Hij gaat in de duologie zoeken naar wat hij wil en ondergaat alles wat op zijn pad komt. Dit is met vallen en opstaan.
Ik vind het fijn dat de schrijfstijl van Anna Todd nog steeds dezelfde is gebleven. Ze schrijft vlot, eerlijk en to the point. Soms is de to the point, te to the point. Met als resultaat dat er dialogen of gedachtegangen plots eindigen, waarbij je als lezer iets hebt van: 'oei, nu al gedaan'. Daarnaast merkte ik in de vertaling soms fouten op (niet veel, maar een paar).
Elk hoofdstuk is kort, wat ik fijn vind. De hoofdstukken zijn gemaakt uit het perspectief van Landon. Je komt als lezer terecht in zijn wereld, gedachten en zoveel meer. Ik vind het zeker de moeite waard om te lezen omdat je zo een beter geheel krijgt op alles van after.
Normaal zijn we gewoon dat Anna Todd veel steamy schrijft, dit is minder in niets meer. Hier komen de personages meer aan bod en merk je dat de meeste personages iets hebben waar ze mee zitten.
Dakota kan lief zijn en plots veranderen in een bitch. Wat er precies aan de hand is met haar komen we traag te weten maar gaan we pas volledig weten in deel 2 (hoop ik).
Tessa is en blijft een toppertje. Ze is een grote steun voor Landon ondanks ze zelf nog bezig is met de verwerking van haar en Hardin.
Nora is een mysterieuze meid die nog niet alles getoond heeft. Ik hoop dit in deel 2 te krijgen.
Deze spanning/onwetendheden van wat de personages ondergaan, blijft nog hangen tot het einde van deel 1. Er is niet echt iets uitgekomen. Daarom dat ik snel aan deel 2 wil beginnen.
Ik kan concluderen dat niets meer een leuke toevoeging is aan de after serie. Het brengt meer informatie met zich mee en het is fijn om de wereld van after nog niet te moeten afsluiten.
Ik geef dit deel 4 sterren. Deze raad ik zeker ook aan bij de after fans!
Ik geef dit deel 4 sterren. Deze raad ik zeker ook aan bij de after fans!