Zolang je van me houdt
Ik was blij dat ik mocht meedoen aan de blogtour van Suzanne Kol. Haar debuut Zolang je van me houdt is een new adult dat recent is uitgekomen.
Wat een mooie cover! Ik ben er instant verliefd op. Het zet een goede toon!
Zolang je van me houdt gaat over Sasha en Daniel die friends with benefits werden. Ze hadden nooit gedacht dat het gecompliceerd zou zijn. Beiden worden met zichzelf en het verleden geconfronteerd. Het wordt lastig voor hen, zeker als de twijfels komen. Sasha en Daniel worden op de proef gesteld bij bepaalde gebeurtenissen. Ze moeten leren omgaan met het verleden en de toekomst. Maar lukt dit en hoe moeten ze ermee omgaan?
In het verhaal komen zowel Sasha als Daniel aan bod. De hoofstukken wisselen steeds tussen beiden af. Zo leert de lezer beide personages beter kennen en komen we hun gedachten en gevoelens te weten. Suzanne heeft de goeie afwisseling gemaakt. Eigenlijk zijn Sasha en Daniel twee tegenpolen. Beiden zitten ook in een andere levensfase. Het ene moment bevindt de lezer zich in de studentenjaren en het andere moment in de kantooromgeving. De wisseling telkens is mooi.
Sasha is een meisje die alles doet om iemand gelukkig te maken (sommige zaken vind ik zelf not done), maar is ze zelf wel happy? Gelukkig heeft ze momenten dat ze op haar strepen staat, dat siert haar. Ze is ook iemand die kwetsbaar is maar enkel aan bepaalden gaat uiten. Haar kring rond haar is een enorme must voor haar.
Daniel vond ik eerst erg! Ik was niet voor hem. Maar een mens kan veranderen! Zijn verandering is mooi! Hij is ook kwetsbaar en gevoelig en steeds leer je hem beter kennen,ook de motieven van zijn gedachten en gedrag.
De clue zal zijn om te communiceren, maar is dit genoeg? Lezen zou ik zeggen.
Suzanne is ook een krak in het beschrijven van gebeurtenissen. Iedere jongvolwassenen is direct mee in het verhaal. Het leest dan ook als een trein. Soms zijn er kleine schoonheidsfoutjes aanwezig, maar dat is miniem.
Centraal in het verhaal komt vriendschap en liefde te staan. De band die Sasha en Daniel hebben is op en neer. Ze hebben een rollercoaster als band. Liefde en vriendschap kan mooi zijn, maar het is meer dan dat. Vertrouwen is ook een belangrijke. Maar kunnen beide personages elkaar vertrouwen, dat is de vraag. Suzanne toont hoe onzekerheden voorkomen. Ze maakt het zeer herkenbaar en realistisch. Iedereen heeft een rugzak. Ieder hoofdpersonage draagt geluk en tegenslag mee. Niemand heeft een lege rugzak.
De vrienden die Sasha heeft zijn top! Ze zijn er voor haar en hebben altijd hun mening klaar. De eigenheid van de personages is mooi! Iedereen is anders, ook in hun uitingen. Wederom realistisch. De vrienden van Daniel zijn ook aanwezig maar minder, hij heeft meer aan zijn zus en ouders. Hun band is mooi en gelukkig komt hij het ook te weten. Wel jammer dat bepaalde personages weinig aanbod komen. Maar uiteindelijk moeten er beslissingen genomen worden.
Ik vind het mooi dat het verhaal geen rozengeur en maneschijn was. Jongeren maken veel mee in het leven en het eens lezen doet deugd! Het is niet altijd perfect en dat moet ook niet. Het leven is met vallen en opstaan en we kunnen bij elke gebeurtenis iets leren en ermee omgaan. Dit boek toont het ook.
Ik ben enorm blij dat er een vervolg komt. Ik heb nog niet genoeg gekregen van Daniel en Sasha. En wat een einde omai! Gelukkig moeten we niet lang wachten op het vervolg. Ik zou zeggen Suzanne je hebt het super gedaan! Dit boek is voor mij 4 sterren waard. Ik ben trots op je en kijk heel graag uit naar meer van je werken die zullen komen.