Ideaal boek om in vakantiestemming te komen
Mijn eerste kennismaking van Liza was met haar trilogie 'Toscaanse dromen'. Haar schrijfstijl en humor zorgden ervoor dat ik reikhalzend uitkeek naar 'Amore in Amalfi'. Italië, ik hou van dit land.
Waarover gaat dit boek?
Een nieuwe werkopdracht in het Italiaanse Amalfi komt net op tijd. Nadat Sofia haar vriend betrapt heeft met een andere vrouw moet ze haar gedachten op een rijtje zetten. Amalfi is toevallig ook de streek waar haar oma is opgegroeid en waar de citroenboomgaard van de familie ligt. Jarenlang deed ze altijd wat haar moeder of haar vriend belangrijk vond. Nu is het de moment om zich daarvan los te maken. Waar beter dan aan de tot de verbeeldingsprekende Amalfitaanse kust!
Door een misverstand met een mogelijke opdrachtgever is Sofia genoodzaakt langer te blijven. Waar ze eerst heel strak aan het regime van thuis volgde, begint ze nu wat losser te worden. Ze geniet meer en meer van de lokale gerechten én van het mannelijk schoon. Niet één maar twee charmante Italianen brengen haar hoofd en hart op hol. Tijdens haar verblijf in de B&B komt ze ook nog een familiegeheim op spoor. Een geheim dat zowel haar leven als die van haar familie op z'n kop zet. Haar terugkomst naar huis is niet gegarandeerd!
Oordeel:
Ik was al fan van Liza. Ze kan zo heerlijk en beeldend over Italië schrijven! Of het nu Toscane of de Amalfitaanse kust is, je zit het zo voor je. Tijdens het lezen kon ik de geur van de citroenen ruiken, het ruisen van de zee en ik kon de zon voelen branden. Ik las en ik hoorde die prachtige Italiaanse taal! Dat is één van de sterkste punten van Liza. Ze neemt je mee naar dit betoverend land zonder je luie zetel te verlaten. Ze is een ideale promotor van Bella Italia.
'Amore in Amalfi' is een vlot lezend boek. Ideaal om mee te nemen op vakantie of om als thuisblijver weg te dromen. Het boek neemt je mee in meeslepend verhaal. Heel ontspannend met een vleugje romantiek en een tikkeltje drama. Soms heb je niet meer nodig dan dit.
Haar personages zijn voldoende uitgewerkt. Je ergert je aan haar moeder, je sluit Francesca en Giuseppe in je hart, je duimt dat Sofia kiest voor de juiste Italiaanse knapperd (Team Salvatore). Je bent jaloers op Sofia voor de kans die ze krijgt om naar Italië af te reizen. Het enige dat mij een klein beetje stoorde was het obsessief bezig zijn met de calorieën. Het kwam te vaak terug in het verhaal. Het ligt wel in de lijn met de verwachtingen die Cristina (moeder van) had van Sofia. Dus het past wel in het verhaal, maar mocht iets minder vermeld worden.
Voor de rest kan ik enkel maar besluiten dat dit boek meer dan een succes is en ik kijk al uit naar het volgend boek!
Waarover gaat dit boek?
Oordeel: