Spannend van begin tot einde

Kelly 23 juni 2025
Waarover gaat dit boek?
Zaterdagochtend, een vrouw stapt op de metro van Oslo. Niks ongewoon, ware het niet dat de dame een bomvest draagt. Die bom gaat af om precies 09h07. De inwoners van de Noorse hoofdstad verkeren in shock? Is dit een eenmalige gebeurtenis of moeten de Noren vanaf nu op hun hoede zijn?
Ondertussen krijgt journalist Jessica Blomqvist een telefoontje, de man beweert de dader te zijn. Hij brengt de akelige boodschap dat dit pas het begin is, de volgende bom volgt binnen 24h.
Rechercheur Munch wordt ondanks zijn vakantie opgetrommeld. Mia Krüger heeft net haar zus afgezet aan een afkickkliniek wanneer ze wordt gebeld om deel te nemen aan een wanhopige zoektocht naar de dader.
De jacht naar de dader wordt geopend, de tijd tikt genadeloos verder. Als exact 24h later opnieuw een bom afgaat, wordt de spanning ten top gedreven.

Oordeel:
‘De laatste ochtend’ was een eerste kennismaking met Bjørk en wat voor één! Vanaf de allereerste pagina wordt er spanning op de lezer losgelaten. Die spanningsboog blijft behouden tot het bittere eind. Je wilt als lezer alleen maar weten hoe het verhaal in elkaar zit. De dader wordt netjes verborgen, het is wachten op de ontknoping. Voor de ‘ontmaskering’ begon bij mij de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Maar naar het werkelijke motief moet je wachten tot de dader aan het woord is. Heerlijk zulke boeken. Niks voorspelbaarheid, alleen maar spanning!
Alhoewel ‘De laatste ochtend’ niet het eerste boek in de reeks is, kan je deze als stand-alone lezen. De hoofdpersonages hebben geschiedenis maar gedurende het verhaal krijgt je stukjes mee zodat je als lezer kan volgen. Door een vlotte en vloeiende schrijfstijl lees je dit boek in no-time uit. Dit is zeker niet mijn laatste boek van Bjørk

Meer recensies van Kelly