Een fijne, pakkende en mooie young adult fantasy

KimCoenen85 30 mei 2025
Juniper is opgegroeid met magie. In hun familie worden magische krachten dankzij godin Brigid van generatie op generatie doorgegeven. In tegenstelling tot haar vele zussen en de rest van haar familie heeft Juniper geen magische krachten. Tijdens haar zomervakantie besluit ze met haar spookkat bij haar zus in de stad te gaan logeren, in de hoop dat zij haar kan helpen haar magie te leren ontwikkelen. Brigid heeft een ander plan met Juniper en wordt samen met een vriendin op een bijzondere reis gestuurd. Ze moeten een aantal taken volbrengen zodat ze haar magie kan vinden en de band tussen de godin en de familie kan herstellen. Hierbij krijgt Juniper hulp uit onverwachte hoek en ze het jarenlang in haar hoofd stampen van magische kruidenleer en maanstanden haar goed van pas komen. Maar is het voldoende om de reis met succes te voltooien? Er ligt gevaar op de loer, want in de schaduwen schuilt iemand die hun missie wil dwarsbomen.

Mijn ervaring:
Wat een fijne, mooie en heerlijke young adult fantasy. Emmy van Ruijven heeft een heerlijke vlotte en krachtige schrijfstijl en weet een heerlijk vlot tempo in de verhaallijn te stoppen. Daarbij weet ze de magische reis die Juniper en Mab maken levendig en beeldend te beschrijven.

We volgen het verhaal van Juniper. Het is een redelijk doorsnee jonge en positieve vrouw, waardoor je gemakkelijk met haar mee kan gaan in het verhaal. Haar worsteling met het ontbreken van haar magische krachten heeft Emmy van Ruijven goed verwoord en is voelbaar in het verhaal. Haar vriendschap met Mab en de andere personages die ze ontmoet tijdens haar reis, evenals de band met zus Brigid en haar moeder, zijn mooi uitgewerkt.

Het verhaal begint op het moment dat Juniper naar haar zus reist om daar te gaan logeren. Omdat dit een nieuwe omgeving is, worden dingen op natuurlijke wijze geïntroduceerd en dit weet Emmy van Ruijven en zonder dat je er een moment aan twijfelt mee in de magische reis te nemen die Juniper en Mab samen maken.

Het is een bijzondere, avontuurlijke en magische reis en Emmy van Ruijven weet hierin mooie, indrukwekkende, spannende en leuke dingen goed af te wisselen. Er volgen een aantal verrassende twisten en Emmy van Ruijven weet thema's als samenwerken, in jezelf geloven, liefde, vriendschap en verbinding op krachtige wijze in de verhaallijn te verwerken. Hierdoor laat ze Juniper dan ook een mooie groei en transformatie doormaken.

De ketel van Brigid is een fijne, pakkende en mooie young adult fantasy. Het is lekker vlot, krachtig en beeldend beschreven, waardoor je zonder moeite mee gaat in het avontuurlijke en fantasierijke verhaal. Het hoofdpersonage is mooi uitgewerkt en ze maakt gedurende haar reis een mooie transformatie door. Een erg leuke YA!

Meer recensies van KimCoenen85