Een ontzettend leuk, actievol en magisch avontuur

KimCoenen85 30 oktober 2024
Ik heb al met veel plezier van verschillende thrillers van Alexander Olbrechts genoten. Nu hij met zijn eerste jeugdboek komt is mijn interesse dan ook direct gewekt. Zeker met zo'n avontuurlijke, actievolle en speelse cover als dat dit boek heeft. Ik ben ontzettend nieuwsgierig hoe Alexander Olbrechts het ervan af brengt met dit jeugdboek.

Nolan is een pluspapa en wil Victor en Jade graag zijn afkomst laten zien. Daarom neemt hij hen mee naar Stroopbeek. Hier woont nog altijd de vader van Nolan, Professor Lex. Onder zijn snoepwinkel heeft hij een laboratorium waarin hij aardmagie in snoepjes stopt. Wie van dit snoep eet krijgt superkrachten. Zo heeft hij bubblegum gemaakt met aardbeiensmaak die je laat vliegen, vetersnoep die je lichaam uitrekt en pepermuntjes die een adem van ijs geven.
Tijdens hun eerste nacht in Stroopbeek worden Jade en Victor opgeschrikt door een brul. Iemand heeft verboden snoep gegeten en is veranderd in een weerbeer. Victor, Jade en hun nieuwe vrienden Amir en Aya reizen door Stroopbeek op zoek naar de drie magische ingrediënten die de weerbeer terug naar een mens kunnen laten veranderen. Tijdens hun tocht krijgen ze een doos met superheldensnoep van Professor Lex mee. In Stroopbeek treffen ze de meest vreemde wezens; rennende bomen, gigantische eekhoorns, sprekende spinnen, sterke weerberen en angstaanjagende draken.

Wat een ontzettend actievol, spannend en magisch avontuur. Alexander Olbrechts heeft een beeldende en vlotte schrijfstijl en voor je het in de gaten hebt zie je de magische wereld van Stroopbeek voor je waar Victor, Jade, Amir en Aya het opnemen tegen allerlei magische en fantasierijke wezens. Hierbij heeft Alexander Olbrechts goed rekening gehouden met de jeugdige lezer is woordkeuze en zinsopbouw. Het verhaal is ook nog eens erg speels opgemaakt en zijn de woorden van snoep in speelse lettertypes vormgegeven. Naast de prachtige coverillustratie van Dago Baute heeft hij ook het binnenwerk verrijkt met prachtige illustraties. Dit brengt het al prachtige verhaal van Alexander Olbrechts nog meer tot leven.

De personages zijn heerlijk uniek, karakteristiek en goed neergezet. Ze hebben allemaal iets eigens. Daarbij weet Alexander Olbrechts ze realistisch en menselijk neer te zetten, want zo hebben ze allemaal zo hun eigen angsten die ze tijdens het avontuur aan gaan en overwinnen.

Het verhaal wordt mooi opgebouwd en begint met een basis van de thuissituatie van Victor en Jade en hun moeder met pluspapa. Wanneer ze op vakantie gaan naar Stroopbeek ontvouwt zich vanuit daar het magische avontuur. Ondanks dat Alexander Olbrechts op leuke en speelse wijze spanning in het verhaal weet te brengen, is het absoluut geen eng boek. Met de nodige humor en fantasie blijft het een avontuurlijk en luchtig verhaal. Door de fantasie wordt je gedurende het avontuur verrast met leuke wendingen en gebeurtenissen en zeker de creativiteit van de magische snoep maakt het erg speels en vermakelijk.

Superheldensnoep - De weerbeer van Stroopbeek is een ontzettend leuk, actievol en magisch avontuur. Alexander Olbrechts heeft een creatieve, fantasierijke, beeldende en vlotte schrijfstijl en weet een geweldig leuk, speels en verrassend verhaal neer te zetten. Naast het mega leuke verhaal is het verhaal ook speels opgemaakt met speelse lettertypes en prachtige illustraties van Dago Baute. Ik hoop dat er meer jeugdboeken van Alexander Olbrechts gaan verschijnen, want ik ben fan!

Meer recensies van KimCoenen85