Een mooi zoek de dader boek
Piraten, ieder kind weet er al veel van, vele kinderen lezen er ook graag over. Dit boek bevat 15 spannende verhalen over piraten. Telkens zoek je weer wie er iets heeft gedaan. Zo heeft er iemand een flauwe grap uitgehaald met Zwartlokje, praat iemand Chinees in de buik dan Vinnie Vin en heeft iemand Marie Eenoog als meisje aangekleed.
Alle verhalen zijn naast spannend ook best wel grappig. Lezen dus!
Rond middernacht komt het galjoen in een zware storm terecht. Grote golven laten het schip op en neer dansen. Maar Spekkie Zuipschuit heeft al erger meegemaakt en slaapt rustig verder. Maar wanneer het galjoen plots een diepe duik maakt en hij tegen het plafond van zijn kamer terechtkomt om daarna meteen weer op zijn matras te vallen, wordt hij toch wakker en … ruikt stoofpot.
‘Bij de stinkende voeten van Medusa!’ roept hij uit.
Iemand heeft zijn fornuis aangestoken!
In deze serie kon er natuurlijk niet een deel missen over piraten. Hij is er dan nu ook eindelijk! Piraten spreken tot de verbeelding bij veel jonge kinderen. En in dit boek lees je de meest spannende verhalen.
In mijn vorige post schreef ik al eens hoe ik de boeken af en toe gebruik in de klas. Zo stimuleer ik het begrijpend lezen EN pakken ze vaker dit soort boeken, waardoor ze nog meer oefenen. Win-win dus!
Pascal Prévot heeft dit boek geschreven, maar de illustraties zijn dit keer dan Did Chocolatine. De vertaling is weer gedaan door Joke Hoste en James Vandermeersch. Merk je al dat ik dol ben op deze boeken?