Verwarrend maar meeslepend slotstuk

korneel 09 juli 2025
Als liefhebber van de Millenium-trilogie heb ik veel plezier gehad bij het lezen van Gerechtigheid van Stieg Larsson. Hoewel ik het boek 3 van de 5 sterren geef, betekent dat zeker niet dat ik het slecht vond — integendeel, het was zeker de moeite waard.

Wat me opviel aan dit derde deel was de complexiteit. Er zijn ontzettend veel personages en verhaallijnen, wat het verhaal bij vlagen wat verwarrend maakte. Soms moest ik echt even terugbladeren om te zien wie wie ook alweer was. Toch bleef het verhaal intrigeren, zeker richting het einde.

De ontknoping vond ik absoluut een hoogtepunt. Het boek werd daar een echte page-turner; ik wilde weten hoe alles zich zou ontvouwen. De spanningsopbouw werkte daar erg goed. Wel vond ik dat de aanloop wat stroever verliep dan in de eerste twee delen. Het duurde even voordat ik echt in het verhaal zat.

Al met al was Gerechtigheid een waardige afsluiter van de trilogie, al had het wat mij betreft iets minder ingewikkeld gemogen.

Meer recensies van korneel