Een slimme klassieker met een originele insteek

korneel 02 juli 2025
Koning van Katoren is een boek dat ik met plezier heb gelezen. Jan Terlouw weet op een vlotte en toegankelijke manier een verhaal te vertellen dat zowel avontuurlijk als prikkelend is. De hoofdpersoon, Stach, is een boeiende figuur: vastberaden, scherp en idealistisch – eigenschappen die mooi passen bij de thematiek van het boek.

Wat ik vooral sterk vond, is hoe elke opdracht die Stach krijgt niet alleen spannend is, maar ook iets zegt over de maatschappij. Zonder zwaar op de hand te worden, weet het boek op een slimme manier actuele vraagstukken aan te snijden. Dat maakt het niet alleen leuk om te lezen, maar ook interessant om over na te denken.

Hoewel het voor mij persoonlijk niet uitblonk als een absolute favoriet, vind ik het zeker een goed boek. Origineel, goed geschreven en met een heldere boodschap. Drie van de vijf sterren – een mooie, degelijke beoordeling voor een sterke klassieker.

Beoordeling: ★★★☆☆ (3 van 5 sterren)

Meer recensies van korneel