Prachtige bergen, maar vlakke spanning

korneel 29 mei 2025
Het is begrijpelijk dat De acht bergen van Paolo Cognetti een plek heeft weten te bemachtigen in de Hebban 1000. De beschrijvingen van het berglandschap zijn sfeervol en gedetailleerd, en weten de lezer echt mee te nemen naar de Italiaanse Alpen. Het ruige leven in de bergen en de verbondenheid met de natuur komen sterk naar voren.

Toch bleef ik als lezer enigszins op mijn honger zitten. Waar ik hoopte op meer spanning, emotionele diepgang of verrassende wendingen, bleef het verhaal voor mij te veel op hetzelfde vlakke tempo doorgaan. De ontwikkeling van de personages is subtiel, maar mist soms de intensiteit die het boek naar een hoger niveau had kunnen tillen.

Al met al is De acht bergen een mooi geschreven roman met oog voor detail, maar voor wie op zoek is naar echte suspens of meeslepend drama, blijft het wat aan de magere kant.

Meer recensies van korneel