Een knaller van een debuut
Voor de leesclub “De Boekenreizigers” onder leiding van Erna Eikhoudt, las ik het boek “Wanneer het nacht is en je vreest” uit de pen van Jacques Van Den Berg.
Bosnië 1993 : Een jong meisje wordt dood naar haar familie gebracht.
Haar 8-jarige broer was getuige van verschillende gruwelijke praktijken die zich hadden voorgedaan.
En hij weet: ooit zal hij wraak nemen !!!!
Leiden 2010: Een oude kolonel wordt dood in zijn huis aangetroffen. Aanvankelijk denkt de recherche dat hij was gestorven aan een natuurlijke dood, maar deze gedachte laten ze snel varen omdat er nog een tweede lijk in het huis wordt aangetroffen van een jonge, vitale vrouw.
Al haar identiteitsbewijzen zijn verdwenen en nu zit de recherche opgescheept met 2 lijken waarvan ze niet direct kunnen nagaan welke link beide personen hebben of waaraan ze gestorven zijn.
Tot er een derde slachtoffer valt: ook hier is het slachtoffer een oudere man, maar in tegenstelling tot de eerdere slachtoffers, is deze man zwaar verminkt.
Zijn echtgenote werd voor de moord zwaar verdoofd en heeft helemaal niets mee van welke gruwel er zich in haar huis heeft afgespeeld.
Het enig wat de patholoog op het eerste zicht kan zeggen is dat de dader medische kennis heeft omdat hij met precisie tewerk ging.
Kan de recherche achterhalen welke linken de drie slachtoffers gemeen hebben?
Maar vooral, kunnen ze de dader stoppen en deze vinden?
Wanneer het nacht is en je vreest is héél knap en héél spannend geschreven.
En dat voor een debuut !!!!!
In het verhaal worden er linken gelegd met historische gebeurtenissen die in Bosnië heeft afgespeeld.
De auteur heeft zich zeker goed geïnformeerd over deze gebeurtenissen en dat heeft hij heel knap uitgewerkt in dit verhaal.
Het boek bevat duidelijk geschreven taal, genoeg spanning en heeft verschillende verhaallijnen die op het einde heel knap bij elkaar komen.
Dit boek is zeker een aanrader en ik hoop dat Jacques Van Den Berg nog meerdere boeken gaat schrijven.
Bedankt Jacques dat ik jouw boek mocht lezen. Ik vond het een hele eer om jouw debuut te mogen lezen en analyseren in onze leesclub.
Bosnië 1993 : Een jong meisje wordt dood naar haar familie gebracht.
En hij weet: ooit zal hij wraak nemen !!!!
Kan de recherche achterhalen welke linken de drie slachtoffers gemeen hebben?
Maar vooral, kunnen ze de dader stoppen en deze vinden?
Wanneer het nacht is en je vreest is héél knap en héél spannend geschreven.
En dat voor een debuut !!!!!