De grote boze wolf - of hoe een legende tot leven kwam

KristelVe 11 juni 2025
Voor de leesclub “De Boekenreizigers” las ik het boek “De Grote Boze Wolf” geschreven door Bjorn Van den Eynde.
Dit boek is het tweede deel uit de serie De Vriese – Durnez.
Na hun eerste zaak tot een goed einde gebracht te hebben waarbij er heel wat geheimen naar boven zijn gekomen over beider vaders, scheidden de wegen zich tussen Marjolein De Vriese en Nathan Durnez.
Marjolein zag haar trouwe, goedhartige vader nu vanuit een ander daglicht en twijfelde enorm aan zijn loyaliteit.
Was hij werkelijk één van de Sept d’Or?
Was hij zoals Gabriël zei, corrupt en een kinderverkrachter?
Veel tijd om erover na te denken was er niet, want zowel De Vriese als Durnez werden alweer opgezadeld met een andere zaak.
Deze keer was er in Luik een jong meisje ontvoerd en teruggevonden.
Het arme kind bloedde bijna dood en het eigenaardig was dat zij gekleed ging als Wiske.
Het meisje kreeg een boodschap mee van de Wolf dat meldde dat er nog een ontvoering plaats zou nemen en ook dat kind zwaar toegetakeld, zo niet, als dood achtergelaten worden.
De Wolf koos de slachtoffers zeer zorgvuldig: kinderen van de broers Bosquet die het één en ander op hun kerfstok hadden: handelen in afgekeurde gereedschappen en nog veel meer.

Door de vorige zaak, was de samenwerking tussen Marjolein en Nathan wat bekoeld en heerste er onderlinge wrevel.
Maar tijd om over hun geschillen en het verleden na te denken was er niet, want de Wolf bleef maar geheime boodschappen de wereld insturen.
Zouden Marjolein en Nathan de kinderen op tijd weten te redden?
En kunnen zij de Wolf ontmaskeren en de corrupte smokkelaars klissen en ontmaskeren?

Ondanks dat het boek een dikke kloefer is van om en bij de 500 blz, leest dit boek als een trein.
Vanaf het begin weet Bjorn de lezer in zijn greep te houden en bij iedere bladzijde dat je omslaat, wil je weten wie de volgende slachteroffers zijn, maar vooral, wordt de Wolf ontmaskerd.
Ook de onderlinge wrevel tussen De Vriese en Durnez houdt de lezer in de ban want je wilt weten of Gabriël de waarheid sprak.
Dat ik genoten heb van dit verhaal staat als een paal boven water.
Bij het omslaan van de laatste bladzijde had ik letter mijn adem ingehouden en slaakte dan ook een diepe zucht omdat ik zo gebrand ben naar het verhaal naar de vader van De Vriese en Durnez.
Hiervoor zal ik nog even op mijn honger zitten.
Maar 1 ding staat vast, Bjorn heeft met mij een fan bij en ook hij staat op mijn lijst van favoriete Vlaamse schrijvers !

Meer recensies van KristelVe