Armen van vuur ..... een fantasieverhaal voor oudere kinderen en volwassenen
Voor de leesclub de Boekenreizigers mocht ik het boek "Armen van vuur" lezen, geschreven door Alexander Obrechts.
Fern is een jongeman die een eenzaam bestaand leidt.
Hij doorkruist de Verenigde Woestijnen om zijn wraak uit te kunnen voeren.
Jaren geleden werd hij zwaar verminkt en voor dood achtergelaten in een massagraf.
Dat zijn belagers gestraft moeten worden, staat als een paal boven water.
Zijn mentor Nergal, die zijn leven redde en hem terug van armen voorzag, had Fern ook van een bezieling voorzien.
Fern kon echter niets meer van Nergal leren want zijn mentor lag vermoord in zijn afgelegen huis, de vloer bezaaid met zijn dode belagers.
Nergal had wel nog een boodschap kunnen achterlaten waarbij hij Fern uitstuurd om de sleutel tot de geheime kamer te zoeken.
Morian was een jonge knaap die hele snelle vinges heeft.
Hij was tevens ook rad van tong en bleek ook een echte womanizer te zijn.
Op een avond maakten Fern en Morian met elkaar kennis, maar niet op een al te plezante manier.
En toch was dit het begin van een ware vriendschap en de wraakactie.
Zou het Fern lukken om zijn belagers te vermoorden?
En vooral... zou hij rust kunnen vinden?
Hiervoor moet je dit verhaal lezen.
Ik las het boek Armen van Vuur met heel veel plezier.
Niet enkel omdat Alexander nu een ander facet van zichzelf liet zien als schrijver, maar ook voor de grappige woordkeuzes en grappige stukken die erin zitten.
Mijn huisgenoten keken dan ook verbaasd dat ze me ineens hoorden lachen.
Zalig gewoon !!!!
Armen van vuur is dan ook my cup of tea, zulke fantasyverhalen lees ik supergraag !!!
Als lezer kan je je fantasie gebruiken en zelf de scènes verder aanvullen naast de gedetailleerde omschrijvingen.
Naast de thrillers laat Alexander zien dat ook fantasy een genre is dat hem goed ligt.
Van mij mag hij zeker verder gaan in dit elan, al zou ik Armen van vuur niet aanraden aan kinderen jonger dan 13 jaar.
En dit voor bepaalde scènes en woordkeuzes die Alexander heeft gebruikt.
Maar als volwassene kan ik dit zeker smaken.
Ik zou zeggen: Alexander, doe zo voort en ik hoop snel nog van jou te mogen lezen
Fern is een jongeman die een eenzaam bestaand leidt.
Hij doorkruist de Verenigde Woestijnen om zijn wraak uit te kunnen voeren.
Dat zijn belagers gestraft moeten worden, staat als een paal boven water.
Morian was een jonge knaap die hele snelle vinges heeft.
Hij was tevens ook rad van tong en bleek ook een echte womanizer te zijn.
En toch was dit het begin van een ware vriendschap en de wraakactie.
Zou het Fern lukken om zijn belagers te vermoorden?
En vooral... zou hij rust kunnen vinden?
Hiervoor moet je dit verhaal lezen.
Ik las het boek Armen van Vuur met heel veel plezier.
Mijn huisgenoten keken dan ook verbaasd dat ze me ineens hoorden lachen.
Zalig gewoon !!!!
En dit voor bepaalde scènes en woordkeuzes die Alexander heeft gebruikt.
Maar als volwassene kan ik dit zeker smaken.