Bloedheet, een verhaal vol intriges en spanning binnen 1 familie
Voor de leesclub “De Boekenreizigers” onder leiding van Erna Eikhoudt, las ik het boek “Bloedheet” geschreven door Annet Hulst.
Fee Wilkens is een 18-jarige studente, die samen met haar beste vriendin Rox op een appartement woont.
Ze wilt later graag als journaliste aan de slag en haar nieuwsgierigheid heeft ze sowieso al mee.
Ze kocht voor haar vader zijn verjaardag een DNA-matchingkit, maar haar oudere broer Fabian raadt haar af om deze cadeau te doen aan haar vader.
Fees’ nieuwsgierigheid naar wie allemaal familie van haar is, besluit ze om de kit zelf te gebruiken.
Na enkele dagen krijgt ze bericht dat er 2 matches zijn.
Fee denkt natuurlijk aan haar broer en aan haar vader, maar is dat wel zo?
Wanneer ze bij de voorbereidingen van papa’s verjaardagsfeest een kaart ontdekt getekend door ene Bas, wordt ze door haar ouders het huis uit gejaagd.
Niemand wilt haar uitleggen wie Bas is, of wat zijn relatie is tot de familie.
Hier komt de journaliste in Fee naar boven en ze besluit om op onderzoek uit te gaan.
Zij wilt weten wie Bas is en wie haar 2 matchende familieleden zijn.
Maar haar zoektocht gaat niet zomaar zonder slag of stoot.
Ze ontdekt dat haar grootouders een wellnessresourt uit de grond stampte en dat haar vader en diens broers in de voetsporen stapten.
Broers? Fee heeft maar weet van 1 broer nl. Robert.
Wie is die andere broer dan? En wat is er van hem geworden?
De journaliste in Fee komt naar boven en samen met Rox gaat ze op onderzoek uit, op zoek naar eigen verleden.
Fee krijgt te maken met bedreigingen die aanvankelijk onschuldig lijken, maar blijft dat wel zo?
En wie zit er achter die bedreigingen aan en waarom?
Naast de zoektocht van Fee, komt ook het verhaal van Bas naar boven in de vorm van een dagboek.
Hij vertelt wie hij is, waar hij opgroeide en wat er uiteindelijk met hem gebeurde.
Het dagboek is een belangrijke schakel in dit verhaal.
Om te weten te komen naar Fees’ verleden en welk verhaal Bas te vertellen heeft, moet je zeker Bloedheet lezen.
Bloedheet is zeer vlot geschreven waarbij je het boek in een mum van tijd uit hebt.
Er zit heel wat spannende momenten in afgelost door het dagboek van Bas, die wel voor wat rustmomenten zorgt.
Annet weet de personages zo goed te omschrijven en de emoties er zo goed in te brengen, dat het lijkt dat je als lezer zelf deelgenoot bent van het verhaal.
De personages zijn ook heel uiteenlopend waarbij Rox een grote steun is voor Fee maar ook ervoor zorgt dat Fee niet bij de pakken blijft zitten.
Zij wakkert bij wijze de journaliste in Fee aan.
Nick, de studiegenoot en goede vriend van Fee brengt de nodige rust in de gemoedstoestand van Fee maar ook in het verhaal.
Hij is niet alleen een baken voor Fee, hij behoedt Fee ook om geen domme dingen te doen.
Door de afwisseling tussen Fees’ zoektocht en het dagboek van Bas, was mijn nieuwsgierigheid ook aangewakkerd en ik kon het boek onmogelijk wegleggen.
Ook ik was getriggerd om de ingewikkelde familiebanden te ontdekken en meer te weten te komen wie Bas eigenlijk was.
Was hij de persoon die men afschilderde?
Bedankt Annet dat ik jouw boek mocht lezen.
Ik kijk enorm uit naar een nieuw verhaal.
Na enkele dagen krijgt ze bericht dat er 2 matches zijn.
Fee denkt natuurlijk aan haar broer en aan haar vader, maar is dat wel zo?
Niemand wilt haar uitleggen wie Bas is, of wat zijn relatie is tot de familie.
Zij wilt weten wie Bas is en wie haar 2 matchende familieleden zijn.
Maar haar zoektocht gaat niet zomaar zonder slag of stoot.
Broers? Fee heeft maar weet van 1 broer nl. Robert.
Wie is die andere broer dan? En wat is er van hem geworden?
En wie zit er achter die bedreigingen aan en waarom?
Het dagboek is een belangrijke schakel in dit verhaal.
Zij wakkert bij wijze de journaliste in Fee aan.
Was hij de persoon die men afschilderde?
Bedankt Annet dat ik jouw boek mocht lezen.
Ik kijk enorm uit naar een nieuw verhaal.