Heel fijn derde boek, met de focus op Blue
Boek 3 in de Raven Cyclus, nog meer mysteries en dromen, nog meer found family, kleine stukjes romantiek hier en daar, enkele antwoorden en nog veel meer vragen, een gestoorde handelaar in artefacten en zijn nog gestoordere vrouw, tarot lezingen en helderzienden, dromen, een magisch bos en leylijnen, … noem maar op!
Als je de eerste twee boeken net zoals mij verslonden hebt, dan ga je dit boek ook zeker willen lezen. Zoals de cover al doet uitschijnen, ligt de focus in dit boek een klein beetje meer op Blue. Op haar zoektocht naar zichzelf, naar haar plek in de wereld. Verlangen, vriendschap, genieten van kleine dingen, verlies, geheimen en raadsels, … Maar ook de andere personages spelen nog steeds een grote rol en maken allerlei zaken mee (je wilt hen zo weer in je armen sluiten terwijl je op de eerste rij kan beleven hoe ze met hindernissen geconfronteerd worden en die leren overwinnen). Combineer dit dan nog eens met Stiefvater haar lyrische, pakkende schrijfstijl en dit is weer genieten.
Als je nog niets van deze reeks, of zelfs van Maggie Stiefvater, hebt gelezen, dan raad ik je aan om de Ravenjongens/the Raven Boys een kans te geven. Het is fantasy, het is YA (al zal je geen kinderachtige trekjes of enerverende gedragingen terugvinden waar ik me in andere boeken al snel aan kan storen als 25 jarige), het is ietwat trager, maar vol met geweldige vriendschappen, oude koningen en demonen, magische bossen, tarotkaarten, mythologie en legendes, en zo veel meer. De auteur heeft een geweldige schrijfstijl die je doet wegdromen, die je betovert en meeneemt en niet meer loslaat. Ze slaagt erin om meer te vertellen dan hetgeen ze letterlijk neerschrijft, om alles heel tastbaar te maken. Een grandioze verteller en wever van verhalen. Ben je toch op zoek naar iets met hetzelfde lyrische gehalte, met een hint van fantasy, geschreven voor een volwassen publiek en waar je al snel zult ontdekken dat gewoon luisteren veel meer kan betekenen en teweegbrengen dan je zou verwachten, dan raad ik de Luisteraars absoluut aan. Je kan van beide boeken een recensie terugvinden op mijn profiel.