Altijd interessant om een wetsdokter aan het woord te horen.

LanaR 07 november 2025
“Want gerechtigheid heeft soms tijd nodig. En het minste wat we kunnen doen, is ervoor zorgen dat de waarheid niet verloren gaat.”

Vlot lezend verhaal waarin je meegenomen wordt in het leven van een wetsdokter. Mensen die al wat achtergrondkennis hebben, gaan misschien eerder wat op hun honger blijven zitten. Mensen die nog niets kennen van forensische geneeskunde en hoe het takenpakket van een wetsdokter er uit ziet, gaan in dit boek een fijne en laagdrempelige introductie terugvinden.

Door het beschrijven van allerlei geanonimiseerde afstappingen en onderzoeken neemt wetsdokter Diona D’Hondt de lezer mee op sleeptouw tijdens het uitoefenen van haar job. Alles wordt heel erg duidelijk en correct uitgelegd, met de nodige nuances, zonder dat het te technisch wordt. Het boek is ook erg vlot, misschien zelfs een beetje sensationeel, geschreven, waardoor het makkelijk wegleest. Wat mij het meest gaat bijblijven, is hoe de auteur stilstaat bij de menselijke kant van het verhaal, de gevoelens van slachtoffers en nabestaanden, en hoeveel belang ze hecht aan het bieden van een luisterend oor en respectvol zijn.

“Soms is zelfs een pijnlijke waarheid lichter te dragen dan eindeloos niet weten.”

Meer recensies van LanaR