Geweldig derde deel in een van mijn favoriete reeksen

LanaR 12 augustus 2025
“Zij was de erfgenaam van as en vuur en ze zou voor niemand buigen.”

In dit derde (of vierde als je ondertussen het mes van de sluipmoordenaar ook gelezen hebt, wat ik persoonlijk altijd aanraad om te doen tussen donkere kroon en erfgenaam van vuur) boek ontdekken we een nieuw deel van de wereld, ontmoeten we nieuwe personages, krijgen we massa’s nieuwe info en wordt de nadruk veel meer gelegd op de verschillende perspectieven van waaruit de reeks verder verteld wordt. In dit boek komt alles echt op gang. Je voelt hoe er kleine stukjes informatie hier en daar gedropt worden, waar hopelijk later verder mee aan de slag gegaan wordt (spoiler die geen spoiler is: ja hoor, reken er maar op dat er jou nog veel te wachten staat met al deze foreshadowing. Dat is het voordeel van een reeks herlezen denk ik dan ;) ). Er is een heel mooie opbouw, zowel qua ontwikkeling en groei van de personages als qua verhaal in het algemeen. Ook het tempo zit voor mij weer helemaal goed. Daarnaast heb ik ook verschillende keren een post-it geplakt bij bepaalde zinnen, want wauw wat waren ze weer goed geschreven (ik slaakte een gilletje toen ik deze weer tegenkwam: “Ik volg je naar welke uithoek dan ook.”).

Ik kan dus alleen maar aanraden om de serie verder te lezen, als je het al (bijna) tot hier geschopt hebt. Het is en blijft een van mijn favoriete verhalen waar ik met plezier keer op keer naar terugkeer. Voor de fantasy liefhebbers die zich niet laten afschrikken door een reeks van 8 (steeds dikker wordende) boeken, maar die zich nog niet gewaagd hebben aan de Glazen Troon, gewoon doen! Ik beloof je dat het het waard is.

Meer recensies van LanaR