Geweldige dark academia romance met mysterieuze elementen
Een elite-universiteit in Schotland, een hechte vriendengroep, personages die nogal morally grey zijn, moorden en stalkers, romantiek die begint te ontluiken, … ideaal leesvoer voor een druilerige herfst. Nog enkele dingen die je kan verwachten in dit eerste deel van een duologie: grumpy x grumpy, flirten aan de hand van opgaven uit kruiswoordpuzzels, personages met een rugzakje, odi et amo, sporters, beroemde studenten (of studenten met befaamde ouders), …
Dit boek was niet meteen op mijn radar verschenen, tot een vriendin me mega enthousiast kwam vertellen dat ik het echt een tof boek ging vinden. De eerste 30% bleef ik een beetje op mijn honger zitten, had ik misschien ook wat andere verwachtingen van dit boek. Maar nadien… de veelzijdige karakters van de personages en de moeilijkheden waarmee ze in de knoop zitten zijn heel herkenbaar, er zijn heel wat zinnen waarbij ik gewoon spontaan wegsmolt achter mijn boek, en ook de band tussen Ophelia en Alex (en hoe ze elkaar helpen hun trauma’s te verwerken)… Ik denk echt dat deze twee een van mijn favoriete koppels gaan worden. Heel het mysterie dat een grote rol speelt doorheen dit boek zat ook erg goed in elkaar. Over het einde ga ik hier niet veel zeggen (was aan het wanhopen, frustraties kwamen boven drijven, ik had zin om te schreeuwen, en dan ineens krijg je terug een sprankeltje hoop…), behalve dat ik NU boek 2 zou willen lezen. Het is een duologie, dus weet dat er nog veel te gebeuren staat. Ook al hadden het tempo en bepaalde gebeurtenissen nog net iets anders gemogen voor mij, toch heb ik mega hard genoten van dit boek. Ik kon het echt niet opzij leggen.
Als je op zoek bent naar de typische dark academia, dan ga je hier wat op je honger blijven zitten. Naar mijn mening hadden zowel de school op zich als de lessen een prominentere rol mogen spelen. Heb je echter zin in een mysterieus en tegelijk ook romantisch verhaal met personages die allerlei emoties teweegbrengen bij de lezer, die trauma met zich meedragen en tegelijkertijd zoeken naar genegenheid en herstel, en dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een universiteit vol kinderen van maffia en andere geheimzinnige figuren, dan ben je hier wel aan het juiste adres.
4,5/5 sterren
4,5/5 sterren