Entertainend debuut

LanaR LanaR
15 mrt 2026

NL: Een veelbelovend en vlot lezend debuut. Magie en magische monsters, een school voor heksen die eruit ziet als een kasteel, een vrouwelijk hoofdpersonage van 25 jaar die niet met zich laat sollen, een broody en ondoorgrondelijke mannelijke tegenspeler, ontluikende vriendschappen, nieuwe verbonden en oude vetes, heel wat actie. Al deze dingen komen aan bod in Het Acheron Genootschap: Muren van Steen en Bloed. Daarnaast leest het boek heel vlot, en word je als lezer al snel meegenomen op sleeptouw. Vic is, mede door de rugzak die ze meedraagt en haar no-nonsense benadering een heel interessant personage. Het was leuk om samen met haar de magische wereld die verborgen zit in onze samenleving wat meer te ontdekken. Hier en daar hadden sommige verhaalelementen wel al wat meer uitgewerkt mogen zijn. Bepaalde gebeurtenissen en keuzes voelen nu eenmaal nogal willekeurig of plots aan. Daarnaast blijf ik na het einde van dit boek achter met nog zo veel vraagtekens? Nu ja, dit eerste boek voelt ook wel heel erg aan als het eerste deel in een serie (wat het ook is), waarbij vooral aan de opbouw gewerkt wordt voor de rest van het verhaal. Ik heb er alle vertrouwen in dat de volgende boeken nog beter zullen zijn en veel leesplezier met zich gaan meebrengen.

Meer recensies van LanaR