Entertainend, maar iets te traag en te onlogisch voor mij
Dit boek was zonder twijfel een van mijn most anticipated releases van dit najaar. Quicksilver las mega vlot, had leuke personages en worldbuilding, heerlijke spanning en verbaal getouwtrek tussen de twee hoofdpersonages, en een heel schattige vos die de show kwam stelen. Het einde van het eerste boek zorgde er dan ook voor dat ik zo snel mogelijk boek 2 wilde lezen. De extra hoofdstukken op het einde van Quicksilver, over de Ajunpoort en de jurken, vormden dan ook een mooi opstapje naar Brimstone.
Brimstone begint wat trager en zoeter dan wat we gewoon zijn van Quicksilver. De interacties tussen Saeris en Fisher verveelden me al sneller, maar gelukkig zijn er nog heel wat andere personages die het verhaal goed verder gedragen hebben. *Kuch* Carrion en Tal *kuch* ;) De hechte vriendschap tussen de verschillende personages is opnieuw wel heel goed voelbaar en maakt het verhaal aangenaam om te lezen. De actiescènes waren ook leuk om lezen. Verder krijg je hier en daar wel wat nieuwe informatie, maar er rijzen vooral ook veel nieuwe vragen. Vond ik bepaalde onthullingen nogal vreemd en niet altijd even veel steek houdend? Ja. Het tempo was ook niet top. Toch heb ik me wel nog vermaakt met dit tweede deel en ben ik benieuwd naar deel drie.
3.5/5 sterren
3.5/5 sterren