een boek vol waardeloze inhoud

leentje4trixie leentje4trixie
22 mrt 2019

Mick Herron werd in Newcastle geboren in 1968.
Hij studeerde Engels aan het Balliol College in Oxford.
Hij word in de pers bejubeld omwille van zijn spionage reeks rond Jackson Lamb en het maakte hem op slag beroemd.

Het verhaal begint met een treinstoring waardoor alle reizigers per bus verder moeten.
In één van de bussen zit een ex spion die dood word gevonden op het einde van de rit.
Officieel is hij een natuurlijke dood gestorven maar Jackson Lamb geloofd hier niet in.
Wat deed deze ex spion in deze regio en waarom had hij geen geldig vervoersbewijs?
Lamb leid Slaugh house het eind station voor rechercheurs die een beroepsfout maakten en dan daar terecht komen.
Ze worden door andere collega's de trage paarden genoemd omdat ze geen noemenswaardige opdrachten meer krijgen en men hoopt dat ze hun ontslag zullen nemen.
Jackson Lamb vind het mobieltje van het slachtoffer met een niet verzonden sms je en één woord.
Jackson gaat op onderzoek uit en schakelt zijn mensen in eindelijk hebben ze echt werk te doen al weten ze lange tijd niet waar ze op jagen en waarom.
Twee andere leden van zijn team moeten een rijke rus begeleiden die voor een veelbelovend onderhoud komt.
Is deze man wie hij beweerd te zijn of speelt er iets anders?
Zullen de Sovjetpraktijden herleven nu een Rus zijn dagen zijn geteld.
Onderschat nooit de mensen die niets meer te verliezen hebben.

Over deze schrijver,ik denk dat ik nooit meer iets van hem zal gaan lezen.
Waarom? Irritante schrijfstijl,hij vertelt heel veel om eigenlijk toch niets vertelt te hebben.
Heel veel informatie maar niks wat enigzins waardevol is voor het verhaal.
Heel veel personages maar,maar een 10 tal is echt een karakter in het verhaal.
Doorheen heel het boek wisselen de verhaallijnen de ene blz gaat het nog over Lamb en op de volgende zitten
we bij River of iemand anders.

275blz lang weet je alleen dat Lamb het verdacht vind dat deze ex spion gestorven is.
                   Er zit eigenlijk geen verhaal in dit boek en dus ook geen plot er word gewoon iets verteld maar waartoe moet dit
                  leiden?
                  Conclusie:Wat wilde Herron eigenlijk vertellen?Hoe dan ook en wat dan ook het is grandioos mislukt.

Meer recensies van leentje4trixie