Groots!
Kareltje - Kevin Hassing
Wat een heerlijk boek heeft Kevin Hassing geschreven over de jonge Kareltje, een van de leukste personages uit de serie Mus en Kapitein Kwaadbaard. Misschien wel het begin van een serie (als de lezers dit boek leuk genoeg vinden )
Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat je Kareltje beter leert kennen en begrijpen. Zijn fascinatie voor wonden en bloed en zijn talent voor het hechten van deze wonden. (Niet alleen zichtbare wonden, maar ook de onzichtbare)
Ook is dit boek voor de lezers van Mus en Kapitein Kwaadbaard herkenbaar doordat het zich afspeelt in plaatsen die ook in de serie voorkomen en zullen een aantal personages je bekend voorkomen. En het attribuut dat Kareltje aan het eind van dit verhaal ontvangt, speelt later een grote rol in het leven van Kareltje.
Het taalgebruik is erg leuk en zal kinderen zeker aanspreken. Met woorden als ‘krinsj’ en uitdrukkingen als ‘Ik ga stuk’ sluit Kevin echt helemaal aan bij de huidige spreektaal van kinderen en jongeren.
Het verhaal heeft ook een serieuze kant. Het gaat namelijk over pesten, angsten en vriendschap. Hoe los je pesterijen op? Door vuur met vuur te bestrijden? Door ervoor te vluchten? In dit boek komt alles aan de orde. Door de ogen van Kareltje en zijn vrienden beleef je wat pesterijen, angst en vriendschap met je doen.
De prachtige illustraties van Paco Vink passen heel goed bij het verhaal.
Bedankt @kevinhassing en @pacovink
@lskindenjeugd bedankt voor dit recensie-exemplaar en de gezellige leesclub!
De prachtige illustraties van Paco Vink passen heel goed bij het verhaal.
Bedankt @kevinhassing en @pacovink
@lskindenjeugd bedankt voor dit recensie-exemplaar en de gezellige leesclub!