Een liefdevol en betoverend verhaal!
Kiezel - Bouwien Jansen
Wat een lief en betoverend verhaal over familiegeheimen, zwerf in je bloed, vriendschap en een kiezel.
“Beste lezer,
Gefeliciteerd met je Kiezel! Hij lijkt misschien saai en grijs, maar vergis je niet! Er schuilen grootse avonturen in. Van deze Kiezel gaat je leven fonkelen.”
– De KiezelKelder
Met deze mysterieuze woorden en een kiezel begon mijn avontuur in ‘Kiezel’, het debuut van Bouwien Jansen. En wat een mooi avontuur werd het!
Kat verhuist naar het Houten Nest, het huis van haar overleden oom Roemer. Een plek vol harnassen, opgezette dieren en geheimen. Tussen de spullen vindt ze een saaie grijze kiezel, maar niets is wat het lijkt.
Kat is een meisje dat zich vaak alleen voelt, behalve met haar hond Beest, haar trouwe viervoeter die haar altijd lijkt te begrijpen. Wanneer ze in het Houten Nest gaat wonen, ontmoet ze Roef en Bel. Tussen hen ontstaat een hechte vriendschap.
En dan is er nog de kiezel… die op een bijzondere manier een rol speelt in hun levens. Samen proberen ze erachter te komen wat er zo bijzonder aan is. En wie is toch die man die gitaar speelt op het graf van oom Roemer?
De schrijfstijl van Bouwien Jansen is heel beeldend en gedetailleerd. Je kunt je heel goed voorstellen hoe de ruimtes als het Houten Nest en De Poel eruit zien. Hierdoor wordt de sfeer van het verhaal versterkt.
Her verhaal is ook een tikkeltje magisch. Daar wil ik verder niets over verklappen, behalve de volgende zinnen:
“Dit zijn niet zomaar stenen. Dit zijn kiezels.”
“Sommige kinderen groeien op met een gat. In hun leven mist iets. Iets wat heel erg nodig is.”
“Kan een kiezel het verschil maken?”
Kiezel is een liefdevol, magisch en betoverend verhaal. Een aanrader om voor te lezen vanaf groep 5.
“Beste lezer,
– De KiezelKelder
“Dit zijn niet zomaar stenen. Dit zijn kiezels.”
“Kan een kiezel het verschil maken?”