Een verhaal met een muzikaal tintje, over doorzetten, liefde, angst, vriendschap, en heel veel robots.
'Tijd om het vuurtje aan te wakkeren.'
Eind vorig schooljaar kreeg ik van mijn lieve collega Anne het boek ‘Hart van Staal’ cadeau. Het was het begin van mijn leesaccount. Wat een avontuur en wat een open einde!! Het boek is inmiddels door meerdere collega’s gelezen en met open armen ontvangen. Ook de groepen 7 en 8 waren laaiend enthousiast over het boek en konden niet wachten op het vervolg.
En daar is het vervolg: De sleutelrobot. Een prachtige kaft, getekend door @martijnvanderlindenillustrator . Gaandeweg het verhaal ga je de illustraties op de kaft herkennen en begrijpen.
Een supergaaf avontuur dat naadloos aansluit op het eerste boek. Je leeft mee met Ravi, Zina, Mink en Blinker en de duif Dolores en leert ook nieuwe personages kennen. De zoektocht naar hun ouders is de leidraad in het verhaal. Maar waar zijn hun ouders en hoe zorgen de vrienden ervoor dat hun pappobots en mammobots geen argwaan krijgen? En wie heeft eigenlijk bedacht dat robots beter zijn dan mensen? Er zijn zoveel vragen waar je antwoord op wilt krijgen. Eigenlijk is het onmogelijk om dit boek tussentijds weg te leggen.
De nieuwe liedjes van de rebellen zijn te beluisteren op Spotify. Echt een leuke toevoeging.
Hopelijk is dit schooljaar nog lang genoeg om De Sleutelrobot voor te kunnen lezen :)
Een dikke tip voor kinderen van groep 6-7-8.
@lees_juf_yvonne
Een dikke tip voor kinderen van groep 6-7-8.
@lees_juf_yvonne