Wat een prachtige, emotionele reis van Obi
Een rugzak vol - Pieter Koolwijk
Wat een bijzondere , mooie reis maakte Obi met zijn rugzak.
Pieter Koolwijk is er weer in geslaagd een prachtig boek te schrijven dat echt (voor)gelezen moet worden aan elk kind van 8 jaar en ouder.
Obi gaat voor het eerst met de trein naar zijn moeder. Met de lelijkste kont- en rugzak start zijn avontuur. Gedurende deze reis komt er letterlijk steeds meer in zijn rugzak.
‘Ik hoor bij de rugzak. En bij jou.’
Emoties spelen een grote rol in dit verhaal: zelfverzekerdheid, ongemak, angst, verdriet en vrolijkheid. Soms groeit de een en krimpt de ander. Het is mooi om de ontwikkeling van Obi letterlijk te kunnen volgen in zijn rugzak.
‘Je hoeft niet altijd alles met je mee te sjouwen. Je kunt best je aandacht even op iets anders richten.’ (Saar)
Dit boek gaat over acceptatie. Het accepteren van verandering, jezelf en de ander. Een prachtig moraal en tegelijk zo moeilijk in het echte leven.
‘Natuurlijk is het wennen als je iets voor het eerst ziet. Maar je bepaalt wel zelf hoe je ermee omgaat.’ (Babs)
Ik heb genoten van de mooie zinnen, het avontuur, de personages en natuurlijk van de prachtige illustraties van @lindefaas. Allemaal even schitterend en een waardevolle toevoeging aan het verhaal.