Prachtig verhaal over verliefd worden, onzekerheid, jezelf mogen zijn en anderen accepteren hoe ze zijn.

leesjufyvonne 25 juni 2025
Na het luisteren naar het boek ‘Briefjes voor Pelle’ wilde ik heel graag ook het boek ‘We moeten je iets vertellen’ lezen. En wat was dit ook een mooi verhaal!

Hazel die niets liever wil dan dat haar ouders weer bij elkaar komen. Oma die steeds vaker dingen vergeet, maar niet van het eiland af wil. Papa die met een geheim worstelt. Beginnende verliefdheid, maar ook onzekerheid, jezelf mogen zijn en anderen accepteren hoe ze zijn. Prachtige thema’s komen in dit verhaal aan bod.

Ik waande me samen met Hazel, oma, Kean en Raaf op Texel (of een ander Waddeneiland), was ook even in Arles en daarna weer met de familie thuis. Met het zonnige weer van afgelopen week kon ik me daar prima in inleven.

En dan de vogels.. meeuwen, flamingo’s die in dit verhaal een belangrijke rol spelen.

Een prachtig boek voor de bovenbouw van de basisschool.

Meer recensies van leesjufyvonne