Ideale spannende romantasy-boek
Na het verrassende einde van Fourth Wing begon ik meteen aan Iron Flame. En hoewel ik bij Fourth Wing even nodig had om erin te komen, wist dit boek me vanaf de allereerste bladzijde volledig mee te sleuren.
Er gebeurt ontzettend veel in dit verhaal, maar het voelde geen enkel moment langdradig aan. De plot zit vol wendingen die ik niet zag aankomen (maar stiekem wel hoopte 😉). Ook hier wordt de worldbuilding verder uitgediept, zonder dat het te veel wordt, wat voor mij juist een groot pluspunt is.
Daarnaast blijf ik genieten van de interacties tussen de draken en hun rijders, en natuurlijk tussen Xaden en Violet. Zeg alsjeblieft dat ik niet de enige ben die bij het begin van een pagina alvast de volgende scant op schuingedrukte tekst?
Ik krijg ook altijd dat heerlijke aha-moment wanneer de titel van het boek ineens betekenis krijgt binnen het verhaal, en Iron Flame stelt daarin absoluut niet teleur. Het boek eindigt opnieuw met een spannend open einde, wat meteen voelt als een uitnodiging om verder te lezen in Onyx Storm.